ANGI Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Dziękuję ślicznie:))) Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Angi torty są cudowne, podziwiam Twój talent. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Aniu Twoje torty są cudne!! Masz ogromny talent moja kochana !! Pozdrawiam serdecznie i zmykam bo mam w domu szpital Cytuj
ewa11 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 ANGI Twoje torty są śliczne !!! Cytuj
ANGI Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Dorotko Skarbie dziękuję za te słowa ...ale ty też masz wielki talent. W końcu faceta z takimi klejnotami mało kto umie zrobić:-D Myszko a co się stało z Twoim kontem na NK? Ja swoje odzyskałam i chciałam Cię zaprosić ale nie mogę Cię znaleźć w wyszukiwarce. Na wszelki wypadek zablokowałam galerię i rożne inne funkcje więc już nikt nie powołany nie dostanie się do niego:) Cytuj
ANGI Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Cieszę się bardzo że się podobają moje torciki:) Dziękuję za te słowa:) buziaczki Cytuj
ANGI Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Dziękuję ewuniu:) Cytuj
Annar Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 W srode musze upiec jakis dobry tort i zamierzam go pokryc rewelacyjną masą cukrową :D . Masz juz opracowane ozdoby. Tyle, że mam wielki dylemat - co upiec.... :-D Pomózcie :P Co mozecie polecic - cos oryginalnego i dobrego. Niestety u mnie w domu nikt nie przepada za typowymi słodkimi kremami tortowymi na masle i budyniu, a w polaczeniu z masa cukrowa wychodzi ulepek. Zakochalam sie w masie cukrowej :P i zamierzac sie dalej szkolic w stylu angielskim - wiec domownicy beda musieli zjadac te poklady cukru, dlatego chcialabym ich troche oszczedzic i upiec jakis malo slodki torcik i zeby to nie byl biszkopt przekladany masa maslana i dzemem. Co mozna wykombinowac nadajacego sie pod mase cukrową ? Cytuj
ANGI Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Droga Annar nigdzie nie jest napisane ze lukrem powinno obkładać się tylko torty typu biszkopt + krem:) Ja np bardzo często używam ciast "ciężkich" typu piernik, ciasto marchewkowe. I moim zdaniem właśnie takie placki najlepiej się dekoruje lukrem bo są sztywne i nie deformują się. Lukier na nich wygląda gładko i równo:) nawet nie smaruję ciasta żadną masą maślaną jako podkład i z lukrem nic się nie dzieje:) Mam nadzieję ze coś pomogłam:) Cytuj
Annar Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Dzięki, natchnelo mnie :-D Zrobie ulepszoną wersję murzynka - to ciasto kazdy lubi i mysle ze w polaczeniu z masa cukrowa wyjdzie świetnie. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj
ANGI Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Bardzo dobry pomysł:-D Koniecznie wrzuć zdjęcia torciku:) Cytuj
Annar Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 na pewno dodam zdjecia :-D pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 No witaj kochana, nie było mnie dawno na smacznym bo mialam urwanie głowy :/ . Kochana mam nadal konto na nk, sprawdzalam teraz , mam wszystko ustawione tak jak dawniej czyli,ze mozna mnie znalezc w wyszukiwarce . może żle wpisujesz moje nazwisko ? Napiszeci w mailu Całuski Cytuj
Annar Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Wrzucam zdjęcia murzynka :P Ciasto zrobiłam z przepisu forum, zmniejszyłam ilość cukru, dodałam wiórki kokosowe, kilka łyżek cappucino, przekroiłam na pół i posmarowałam masą zrobioną z tego co mialam w domu: dżemik z czarnej porzeczki zmieszany z czekoladowym lukrem i poduszonym wafelkiem prince polo Wyszło super, ale teraz wiem ze mimo wszystko nierówności na torciku i tak nalezy wyrównac masłem, następnym razem tak zrobie. Kwiaty robilam w popołuniowy wtorek i troche czasu to zajęlo.... Tak sie wciaglam, ze nalepiłam ich za duzo, wiec mam juz gotowe dekoracje do kolejnych wypieków. Przed przyklejeniem ich troche sie bawiłam i układałam sobie dekorację "na sucho" Wkleje co wymysliłam :D Mogłabym to robić cały czas - gdyby dzien tak trwał dwa razy dłuzej i nie trzeba by bylo chodzic do pracy - echhhhhhhh :-D druga dekoracja trzecia: no i czwarta kwiatowa Przykleiłam ostatnią, bo była najbardziej kolorowa i przyjemnie sie patrzyło na kolorowe kwiatki w ten ponury, deszczowy dzień. :grin: :D Masa i koronki z rewelacyjnego przepisu - uważam że jest najlepszy. Kiedyś z lenistwa kupiłam gotową masę - bo u nas jest dostępna bez problemu w każym sklepie - ale wiecej czasu stracilam na rozwałkowanie jej, niż bym zrobiła tą z przepisu. Rwała sie i na końcu wyszła okropna w smaku, bo musialam podsypac ogromne ilosci cukru pudru i mączki ziemniaczanej. Natomiat kwiaty robiłam z gotowej masy specjalnej do robienia kwiatów (Sugar Florist Paste). Tym razem się podkusiłam i kupiłam ją. Jestem z niej naprawdę zadowolona. Jest świetna do precyzyjnych misternych robótek. Teraz musze sie jeszcze zaopatrzyc w barwniki sypkie, bo te w płynie nie są za dobre i kolory ich są zbyt ostre :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.