Dorotaxx Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dziękuje ;) Pół dnia to robiłam, namęczyłam się z tą masą , ale juz wiem jakie bledy zrobilam i pewnie nastepnym razem bedzie juz lepiej. Masa rozrywala mi sie, podsypywalam mąką ziemniaczną i chyba przesadzilam :D , bo masa zbyt smaczna nie byla :) Mysle ze jednak cukier puder bedzie lepszy. Nie podsypuj masy pukrem pudrem bo masa będzie ,,zabierała ,, cukier i powstanie błędne koło. Do tego zdecydowanie lepsza jest maka ziemniaczana! A moze ktos ma juz wyprobowane metody rozwałkowania masy bez jej rozrywania ? Nastepnym razem do masy dodaj o jedną łyżeczke żelatyny wiecej , troszke bardziej namęczysz się przy jej wałkowaniu ale nie będzie sie rozrywać Pozdrawiam Ania Również pozdrawiam Cytuj
Annar Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dziękuje za podpowiedz, napewno skorzystam ;) Juz obmyslam nowy torcik... oj napatrzylam sie na strony w internecie :)wczoraj spedzilam z 6 godzin przy komputerze! :D Pozdrawiam Ania Cytuj
katrin22 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dorciu Ty powinnaś otworzyć jakiś interes z tortami:) Bo co jeden to cudniejszy! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 dzieki katrin, gdyby to było takie proste to juz bym go otworzyła :D Pozdrawia Serdecznie Cytuj
andy8 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Widzę że tortowy zawrót głowy trwa :D Cytuj
Sara87 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 witam jestem tu nowa jak widać :P własnie planuje zrobić tort dla rodziców z okazji ich 25 rocznicy slubu :) i czytam tak ten wątek i jakos nie umie sie połapać czy ta masa może byc nałożona na warstwe kremu..?? :D bo juz nie wiem czeba jakis specjalny zrobić??? ;) bo ja zazwyczaj uzywam do tego takich juz gotowych z dleecty itp . RRRRatujciee tort potrzebny na niedziele !!! :) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Saro najlepiej bedzie jeśli odłozysz ok. 4 łyżki takiego kremu. Utrzesz masło , dodasz te 4 łyżki kremu i tym posmarujesz tort. Masa cukrowa powinna miec kontakt z masą maślaną . Pozdrawiam i trzymam kciuki. Mam nadzieje ,że wkleisz fotke swojego dzieła Cytuj
Sara87 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 a więc Dorotaxx dziekuje :D tort robilam razem z chłopakiem i wyszedł super jak dla mnie heh :P a za tydzien kolejne wyzwanie na podwujne urodzinki :D heh [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Sara87 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 tylko teraz problem jaki torcik zrobic bo narazie zadnego pomysłu nie mam:D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 a więc Dorotaxx dziekuje :P tort robilam razem z chłopakiem i wyszedł super jak dla mnie heh :D a za tydzien kolejne wyzwanie na podwujne urodzinki :) heh [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Bardzo ładny torcik Saro :D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 tylko teraz problem jaki torcik zrobic bo narazie zadnego pomysłu nie mam:D Na podwójne urodziny, czy to bedzie dla blizniaków?Napisz cos wiecej to moze wymyslimy jakies torcicho Cytuj
Sara87 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 nie nie do bliźniaków :P dla brata i taty :D tak sie złozyło ze majom urodziny dzien po dniu ;] dzis caly dzien walczylam z tortem :D ale jakos wyszło jak beda fotki to wkleje :) a tort zrobiłam w stylu dla dorosłych z nagom laska ;D choc nie jesem uzdolniona plastycznie to jakoś wyszlo :-D choć laske pomogl robic chlopak xD facet wie jak ma wygladac naga baba :razz: hehe Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 hahahhaha w takim razie z niecierpliwoscią czekam na fotke. a co do tortu dla brata i taty... to moze zrobisz cos czym sie interesują.np. jesli tata lubi ogladac tv to mozna zrobic marcepanowego tate z pilotem w ręku i telewizorem przed nim, jest z tym troche roboty ale efekt fajny. a brat tak samo jesli cos bardzo lubi np. jest fanem samochodów to mozna zrobic taki w kształcie auta Cytuj
ewa11 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 :D Dorotkoxx ja też będe robić tort dla mojej córci,która w sierpniu będzie miała 2 latka :P ale jak się zabrac do tego to jest pytanie :D :) czy się odwarze :-D :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi