Tusiak Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Dziękuję wszystkim za uznanie. Już nie mogę się doczekać kolejnego tortowego wyzwania:) Cytuj
mart Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Ja dzis sie tez wzielam za cwiczenia i zrobilam swoje pierwsze w zyciu kwiatki,zadanie mialam ulatwione bo kupilam mase marhallow ale jak sobie pomysle o rozwałkowaniu i przeniesieniu masy na pokrycie tortu to mam dreszcze,pokaże wam moje pierwsze dzieło,wiem wiem jeszcze dużo przede mną... Cytuj
mart Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Dorotko mam pytanie bo cos mi sie w tym przepisie nie zgadza!!!!!! 400g cukru pudru? wydaje mi sie ze raczej 40g czyli 400dkg,prosze o odpowiedz.Ps.Potwierdz tez wage glukozy bo tez mam watpliwosc. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 ło joj, o mało z krzesła nie spadlam po takim komentarzu slicznie dziękuje za miłe słowa . Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 śliczny tort!! Brawo! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Dziękuję wszystkim za uznanie. Już nie mogę się doczekać kolejnego tortowego wyzwania:) Tort wyszedł ci naprawde super! nastepnym razem radze rozpuszcza glukoze z żelatyną w małym garnku .Pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Ja dzis sie tez wzielam za cwiczenia i zrobilam swoje pierwsze w zyciu kwiatki,zadanie mialam ulatwione bo kupilam mase marhallow ale jak sobie pomysle o rozwałkowaniu i przeniesieniu masy na pokrycie tortu to mam dreszcze,pokaże wam moje pierwsze dzieło,wiem wiem jeszcze dużo przede mną... Kochana te róze sa przepiękne!!! Ja takich nie potrafie zrobic Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Dorotko mam pytanie bo cos mi sie w tym przepisie nie zgadza!!!!!! 400g cukru pudru? wydaje mi sie ze raczej 40g czyli 400dkg,prosze o odpowiedz.Ps.Potwierdz tez wage glukozy bo tez mam watpliwosc. Sama sie zamotalam i musialam isc sprawdzic ten cukier. W przepisie jest wszystko ok. ja uzywam tego cukru https://www.twenga.pl/oferta/51840/4524942140921125245.html na opakowaniu jest napisane masa netto: 500 g czyli wszystko ok bo do jednej porcji potrzeba niecałe pół kilo cukru pudru. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Dorotko dziekuje za odpowiedz moje watpliwosci wziely sie stad,ze prawie pol kg cukru na tak mala ilosc zelatyny i glukozy wydawala sie dziwna,dziekuje rowniez za mily komentarz odnosnie moich kwiatkow,nie spodziewalam sie i tez o maly wlos nie spadlam z krzesla jak to przeczytalam, wlasnie piecze sie biszkopt,robie tort w prezencie dla tesciowej,moj pierwszy w zyciu,jestem przerazona ale zobaczymy,najwyzej sama zjem,tez dobrze;) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Nie bądz taka skromna kochana, widac ze masz talent !! Z tymi rozami powaznie pisalam . ja nie potrafie takich zrobic .Tort na pewno spodoba sie tesciowej a jesli nie to zapros mnie, zjemy razem hahahah Cytuj
Kate25 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Witajcie! Ja dziś tez postanowiłam spróbować coś wymodzić z tej Dorotkowej masy.Taki malutki torcik próbny przed urodzinkami synka.Zrobiłam foczke na lodzie (podejżałam w cukierni sowa :) )Teraz jest w lodówce, zobaczę jak jutro będzie wyglądał. Mi ta masa wyszła troszkę za sucha, dosypywałam pudru tak jak w przepisie i w sumie wyszło mniej niż 400g bo paczka ma 400 a sporo zostało.Czy powinnam dodać więcej pudru? Kurde nie wiem noo :/ Podpowiecie coś? Pozdrawiam Kasia Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Jeśli widzisz, ze masa ma dosc cukru pudru to nie dosypuj. Czasami zelatyna z glukozą przyjmuje więcej cukru a czasami mniej. Wszystko zalezy od rodzaju uzywanych produktów. Jesli wyjmiesz tort z lodówki to po jakims czasie moze pojawic sie na nim rosa, nie przejmuj sie tym bo powinna zniknąć w ciągu niecałej godziny . Mam nadzieje,ze wstawisz fotke , pozdrawiam Cytuj
Kate25 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Torcik w smaku wyszedł super, czekoladowy biszkopt z nadzieniem truskawkowym.Pod masą zebrało się trochę wody, ale teraz już wiem że trzeba dodać pod spód krem z dodatkiem masła.Trzeba sie na błędach uczyć :) A to wynik mojej nocnej przygody z masą, synek był szczęśliwy ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ps.a może dlatego wyszła zbyt sucha bo dodałam tylko połowę buteleczki olejku migdałowego?? Cytuj
mart Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Oto wynik moich dzisiejszych zmagan.Niestety ta masa nie chciala mi sie rozwalkowac,myslalam ze mi rece odpadna,zrobilam wiec z masa mashmallow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.