dwoinka Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Ciasto gotowe! :D Jest naprawdę pyszne, ciekawe połączenie smaków, ale dla mnie ciut za słodkie. Następnym razem dodam po prostu mniej cukru :D Polecam ananaska i dziękuję za smaczny przepis :D Cytuj
dwoinka Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Mhmmmm....na drugi dzień ananasek jest jeszcze lepszy...i jakoś nawet nie wydaje mi się już taki słodki :D Naprawdę pychota! :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Dorotko, upiekę Ananaska na niedzielę dla młodszej Siostry bo ma absolutorium na studiach :D Dam znać jak wyszło i jak smakowało. Pozdrawiam, Kinga. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Mhmmmm....na drugi dzień ananasek jest jeszcze lepszy...i jakoś nawet nie wydaje mi się już taki słodki :D Naprawdę pychota! :grin: Cieszy mnie bardzo , ze smakowało! Przyznam ze to jedno z moich ulubionych ciast Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Dorotko, upiekę Ananaska na niedzielę dla młodszej Siostry bo ma absolutorium na studiach :D Dam znać jak wyszło i jak smakowało. Pozdrawiam, Kinga. czekam na wiadomosc czy smakowało. pozdrawiam Cytuj
Jolanta Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Witam :grin: !Wlasnie zrobilam tego ''ananaska'',jutro degustacja :grin: .Tylko gdy dodalam mleka do soku z ananasa to mi sie mleko zwarzylo :D ,ale budyn wyszedl ok jak i masa tez.Do ciasta bezowego dalam lyzeczke proszku do pieczenia i pieklam w temp.180 st przez 30 min.poniewaz mam taki sam przepis na to ciasto ale wlasnie z proszkiem do pieczenia-wyprobowany.Pozdrawiam :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Dorotko, ciasto w smaku bardzo dobre! Do kremu dodałam 3 łyżki spirytusu, a ponieważ wszyscy lubimy czekoladę, wierzch oblałam polewą, którą ugotowałam w następujący sposób: - 1/2 kostki Kasi - 1/2 szklanki cukru -1/4 szklanki soku z ananasa - 2 łyżki kakao naturalnego i czekolady w proszku - 1 łyżka spirytusu Miałam mały problem podczas gotowania budyniu - gdy dolałam do soku mleko, zważyło mi się, ale później budyń wyszedł gładki i bez grudek, krem również. Na zdjęciu jest kawałek ukrojony jeszcze gdy krem nie zdążył dobrze stężeć w lodówce. Nie mogliśmy się doczekać degustacji :D Dziękuję za świetny przepis, zaliczam ciasto do swoich ulubionych i wystawiam 5 :D Pozdrawiam Cię Dorotko! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Miałam mały problem podczas gotowania budyniu - gdy dolałam do soku mleko, zważyło mi się, ale później budyń wyszedł gładki i bez grudek, krem również. Ja mam zawsze dokladnie to samo. Masa sie wazy ale i tak wychodzi idealny krem Pozdrawiam Cytuj
marysiasto Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 bardzo dobre. :mrgreen: wczoraj jak robiłam to nie byłam pewna ale wszystkim smakował ananasek Tylko ta wkładka kokosowa mi się trochę połamała Macie jakies sposoby jak ją przenies bezpiecznie na ciasto?Bo mi cos czasami to nie wychodzi Cytuj
figiel Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Własnie kłopot z ta kokosową częścią ...ja ostatnio przenosiłam na papierze ,tym na którym piekłam i potem delikatnie zsunęłam na ciasto :mrgreen: Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 ja ostatnio przenosiłam na papierze ,tym na którym piekłam i potem delikatnie zsunęłam na ciasto :mrgreen: dokładnie tak przenosi sie placek kokosowy. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Tylko ta wkładka kokosowa mi się trochę połamała Macie jakies sposoby jak ją przenies bezpiecznie na ciasto?Bo mi cos czasami to nie wychodzi następnym razem oddziel delikatnie placek kokosowy od papieru do pieczenia za pomocą długiego noża ( tak jak na zdjeciu w przepisie) . Kiedy juz oddzielisz placek to mozesz go zsunąć na ciasto lub przeniesc za pomoca rąk. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi