Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto gotowe! :D Jest naprawdę pyszne, ciekawe połączenie smaków, ale dla mnie ciut za słodkie. Następnym razem dodam po prostu mniej cukru :D Polecam ananaska i dziękuję za smaczny przepis :D

Opublikowano

Dorotko, upiekę Ananaska na niedzielę dla młodszej Siostry bo ma absolutorium na studiach :D Dam znać jak wyszło i jak smakowało. Pozdrawiam, Kinga.

Opublikowano

Mhmmmm....na drugi dzień ananasek jest jeszcze lepszy...i jakoś nawet nie wydaje mi się już taki słodki :D Naprawdę pychota! :grin:

Cieszy mnie bardzo , ze smakowało! Przyznam ze to jedno z moich ulubionych ciast

Opublikowano

Dorotko, upiekę Ananaska na niedzielę dla młodszej Siostry bo ma absolutorium na studiach :D Dam znać jak wyszło i jak smakowało. Pozdrawiam,

Kinga.

czekam na wiadomosc czy smakowało.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam :grin: !Wlasnie zrobilam tego ''ananaska'',jutro degustacja :grin: .Tylko gdy dodalam mleka do soku z ananasa to mi sie mleko zwarzylo :D ,ale budyn wyszedl ok jak i masa tez.Do ciasta bezowego dalam lyzeczke proszku do pieczenia i pieklam w temp.180 st przez 30 min.poniewaz mam taki sam przepis na to ciasto ale wlasnie z proszkiem do pieczenia-wyprobowany.Pozdrawiam :grin:

Opublikowano

Dorotko, ciasto w smaku bardzo dobre! Do kremu dodałam 3 łyżki spirytusu, a ponieważ wszyscy lubimy czekoladę, wierzch oblałam polewą, którą ugotowałam w następujący sposób: - 1/2 kostki Kasi - 1/2 szklanki cukru -1/4 szklanki soku z ananasa - 2 łyżki kakao naturalnego i czekolady w proszku - 1 łyżka spirytusu Miałam mały problem podczas gotowania budyniu - gdy dolałam do soku mleko, zważyło mi się, ale później budyń wyszedł gładki i bez grudek, krem również. Na zdjęciu jest kawałek ukrojony jeszcze gdy krem nie zdążył dobrze stężeć w lodówce. Nie mogliśmy się doczekać degustacji :D Dziękuję za świetny przepis, zaliczam ciasto do swoich ulubionych i wystawiam 5 :D Pozdrawiam Cię Dorotko! post-8290-1241986737_thumb.jpg

Opublikowano

Miałam mały problem podczas gotowania budyniu - gdy dolałam do soku mleko, zważyło mi się, ale później budyń wyszedł gładki i bez grudek, krem również.

Ja mam zawsze dokladnie to samo. Masa sie wazy ale i tak wychodzi idealny krem

Pozdrawiam

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo dobre. :mrgreen: wczoraj jak robiłam to nie byłam pewna ale wszystkim smakował ananasek Tylko ta wkładka kokosowa mi się trochę połamała Macie jakies sposoby jak ją przenies bezpiecznie na ciasto?Bo mi cos czasami to nie wychodzi

Opublikowano

ja ostatnio przenosiłam na papierze ,tym na którym piekłam i potem delikatnie zsunęłam na ciasto :mrgreen:

dokładnie tak przenosi sie placek kokosowy.

Opublikowano

Tylko ta wkładka kokosowa mi się trochę połamała Macie jakies sposoby jak ją przenies bezpiecznie na ciasto?Bo mi cos czasami to nie wychodzi

następnym razem oddziel delikatnie placek kokosowy od papieru do pieczenia za pomocą długiego noża ( tak jak na zdjeciu w przepisie) . Kiedy juz oddzielisz placek to mozesz go zsunąć na ciasto lub przeniesc za pomoca rąk.

Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.