Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 kg. mąki 10 dag, drożdży 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mleka pół szklanki oleju Marmolada różana (polecam tą na zdjęciu bo jest pyszna) W połowie ciepłego mleka rozpuścić drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Mąkę przesiać, zrobić na środku wgłębienie,wsypać cukier, wbić jajka, dodać drożdże , wyrabiać dolewając reszte ciepłego mleka, na końcu olej, jeśli ciasto przykleja sie do rąk , dosypać mąki, wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Odstawic na 1 godzine w ciepłe miejsce . po wyrośnięciu robić bułeczki z marmoladą w środku ( dokładnie zlepić ,żeby marmolada nie wyciekała w trakcie pieczenia) . Piec na złoty kolor w temp. 180 st. w połowie pieczenia można bułeczki posmarować jajkiem zostrzepanym z kilkoma łyżkami mleka.

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.