Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ciasto: 1/2 kg mąki 25 dag margaryny 1 cukier waniliowy, ok 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany (można dodać 1 żółtko ale nie trzeba ) Mąkę z margaryną posiekać, dodać śmietanę, cukier waniliowy. Dokładnie wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce ok. 1-2 godz. Masa: Krem karpatkowy 1 masło pół margaryny ,,Kaśki,, pół litra mleka Cukier do smaku ( jeśli masa karpatkowa będzie mało słodka) Krem przyrządzic wg. przepisu na opakowaniu. Utrzeć masło z margaryną i dodawać po łyżce ostudzonego kremu ciągle ucierajac. Dodatkowo : białko cukier waniliowy Wykonanie: Ciasto wyjąć z lodowki , rozwałkować, kroić w paski i nawijać na rurki. Ja kroje paski o szerokości około 1,5 cm. a ich dlugość zależy od wielkosci foremek. Wierzch smarować białkiem przy użyciu pędzelka. Posypać cukrem waniliowym lub zwykłym , piec na złoty kolor w temp. 180 st. . Wyjąć z piekarnika, delikatnie zdejmować jeszcze ciepłe rurki z foremek. Kiedy rurki wystygna, napełniać je kremem karpatkowym . Z podanych składników wychodzi około 30 rurek Cytuj
ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Pychotki, mniam, mniam:)))) Ja też robiłam ostatnio rureczki z kremem, musiałam je szybko chować przed mężem i synkiem bo nie zostało by po nich śladu dla gości:)))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Ja w tamtym tygodniu robiłam rurki na komunie dla kolezanki , przyjechala po nie w piątek wieczorem a w niedziele rano nie było juz połowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.