Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 0,5 kg. kapusty kiszonej 3 łyżeczki przecieru pomidorowego kminek (cały) majeranek maga łyżeczk wegety Zasmażka: łyzka margaryny cebula 4 łyzki mąki Jeśli kapusta jest z woreczka, należy wylać z niego sok. Kapuste wrzucić do garnka, zalać wodą , posypać kminkiem . Gotować ok. 30 minut . Od czasu do czasu mieszać. Po 30 minutach do kapusty dodać majeranek, wegete i przecier pomidorowy . Margarynę roztopic na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Zrumienic . Dodać mąkę i cały czas mieszać aż mąka zacznie przybierać lekko złoty kolor.Kiedy zasmażka będzie gotowa, należy pomału wsypywać do gotujacej sie kapusty ciągle mieszając. Spróbować, jeśli jest za mało przypraw doprawić do smaku. Kapusta świetnie nadaje się do schabowego i ziemniaczków.jesli ktoś lubi mniej kwaśną kapustę przed gotowaniem trzeba przelać ją wodą [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
andy8 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Dorotko czy to jest typowa polska kapusta zasmażana-zawsze się zastanawiałam jak się to robi i chyba wreszcie mam przepis poczekam tylko na potwierdzenie Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Andy szczerze mówiąc to nie wiem czy to jest typowa zasmazana kapusta. Na pewno jest bardzo dobra . Najlepiej wyprobuj przepis i daj znac czy o taką wlaśnie kapuste chodziło. Pozdrawiam Cytuj
pijaa Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Musze ja wyprubowac bo apetycznie wygląda a ja uwielbiam kapuste Cytuj
Jolanta Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Musze pochwalic bo mi osobiscie bardzo smakowala,ale mojej corce nie zabardzo i postanowilam zrobic ze swiezej kapusty owiele lepsza.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.