Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ciasto na naleśniki: Litr mleka 3 jajka ok. 0,5 kg. mąki łyżeczka soli pół łyżeczki cukru Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki. Nadzienie: 0,5 kg. mięsa wołowego pół kapusty średniej wielkości 1,5 łyżeczki wegety maga do smaku Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe). Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku. Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju. Podawać z barszczykiem Cytuj
ala291 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 no, Dorotko!! palce lizać:D) podajesz tak fajne, proste przepisy, a zarazem tak ciekawe i smakowite,że nic nie pozostaje mi innego, jak tylko probować, probować i jeszcze raz probowac:)) pozdrawiam:)) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Cytuj
minia51 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, a teraz spróbuję ze świeżą Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Kiedyś robiłam z samą kiszoną kapustą i tez wyszły smaczne ale zdecydowanie wole z mięsem i taką wlaśnie kapustą jak w przepisie Cytuj
ala291 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Dorotko...krokiety, robilam zawsze z kiszonej kapusty i pieczarek:) ale Twoj przepis wyprobuję napewno, i napewno dam Ci znać jak smakowaly:)) pozdrawiam:)) Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, a teraz spróbuję ze świeżą Dorotko, źle napisałam, zawsze robiłam farsz z kapusty kiszonej i mięsa a nie z samej kapusty Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A ja kiedys sprobuje zrobić z mięsem i kiszona kapustą, tak jak Ty to robisz. Cytuj
ala291 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Dorotko...zamierzam w sobotę, zrobić te nalesniczki, ale z kiszoną kapustą, pieczarkami i " twoim" mięskiem :shock: sama nie wiem, jak będą smakować, ponieważ, takiego połączenia produktów nigdy nie serwowałam, ale dam Ci znać jak smakowały:)) a w oryginale -czyli tak, jak ty robisz-zrobię napewno i też dam Ci znać jak smakowały:)) pozdrawiam:)) Cytuj
minia51 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ala, będzie smakowało, bo i ja tak już robiłam. musisz dobrze przyprawć tylko farsz, ma być dość pikantny (chyba że nie lubisz pikantnych farszy). Ja do farszu z pieczerkami dodaję 1 przesmażoną cebulkę. Cytuj
ala291 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 minia51...pocieszyłas mnie :shock: ...rowniez do przesmażanej,kiszonej kapustki, dodaję cebulkę, a farsz obowiązkowo musi być lekko pikantny...nie lubię niedoprawionych, mdlych potraw...ale z mięskiem, będę robila taką potrawę, po raz pierwszy :grin: mam nadzieję, ze będzie smakowac mojej rodzince? napewno dam znać:grin:) pozdrawiam:)) Cytuj
ala291 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dorotkoxx.......tak, jak obiecałam..... więc, zrobiłam dzisiaj na obiadek naleśniczki, ale troszkę pozmienialam, i dałam kiszoną kapustę podsmażoną, następnie pieczarki usmażone z cebulką i mięsko ale, mielone :shock: .....wszystko razem połączyłam, podsmażyłam jeszcze i do nalesników :grin: do tego sos czosnkowy.....PALCE LIZAĆ !!! Podsunęłaś fajny pomysł z tymi nalesnikami :grin: Pozdrawiam i dziękuję:)) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Musze kiedys zrobić tak jak Ty , smaka mi narobiłaś Rowniez Pozdrawiam Cytuj
ala291 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a jakiego Ty mi narobiłas, tymi wszystkimi, fajnymi przepisami :shock: ...jest ich jeszcze trochę, by wypróbować,a w najbliższym czasie, zamierzam to zrobić :grin: pozdrawiam:)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.