Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto na naleśniki:

Litr mleka

3 jajka

ok. 0,5 kg. mąki

łyżeczka soli

pół łyżeczki cukru

Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki.

post-9750-1209099438_thumb.jpg

Nadzienie:

0,5 kg. mięsa wołowego

pół kapusty średniej wielkości

1,5 łyżeczki wegety

maga do smaku

Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe).

Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku.

Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.

post-9750-1208773277_thumb.jpg

post-9750-1208773292_thumb.jpg

Podawać z barszczykiem

post-9750-1208773303_thumb.jpg

Opublikowano

no, Dorotko!! palce lizać:D) podajesz tak fajne, proste przepisy, a zarazem tak ciekawe i smakowite,że nic nie pozostaje mi innego, jak tylko probować, probować i jeszcze raz probowac:))

pozdrawiam:))

Opublikowano

Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować post-9750-1208671377_thumb.gif a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota

Dorotko...krokiety, robilam zawsze z kiszonej kapusty i pieczarek:) ale Twoj przepis wyprobuję napewno, i napewno dam Ci znać jak smakowaly:))

pozdrawiam:))

Opublikowano

Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować post-9750-1208671377_thumb.gif a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota

Dorotko...zamierzam w sobotę, zrobić te nalesniczki, ale z kiszoną kapustą, pieczarkami i " twoim" mięskiem :shock: sama nie wiem, jak będą smakować, ponieważ, takiego połączenia produktów nigdy nie serwowałam, ale dam Ci znać jak smakowały:)) a w oryginale -czyli tak, jak ty robisz-zrobię napewno i też dam Ci znać jak smakowały:))

pozdrawiam:))

Opublikowano

Ala, będzie smakowało, bo i ja tak już robiłam. musisz dobrze przyprawć tylko farsz, ma być dość pikantny (chyba że nie lubisz pikantnych farszy). Ja do farszu z pieczerkami dodaję 1 przesmażoną cebulkę.

Opublikowano

minia51...pocieszyłas mnie :shock: ...rowniez do przesmażanej,kiszonej kapustki, dodaję cebulkę, a farsz obowiązkowo musi być lekko pikantny...nie lubię niedoprawionych, mdlych potraw...ale z mięskiem, będę robila taką potrawę, po raz pierwszy :grin: mam nadzieję, ze będzie smakowac mojej rodzince? napewno dam znać:grin:) pozdrawiam:))

Opublikowano

Dorotkoxx.......tak, jak obiecałam..... więc, zrobiłam dzisiaj na obiadek naleśniczki, ale troszkę pozmienialam, i dałam kiszoną kapustę podsmażoną, następnie pieczarki usmażone z cebulką i mięsko ale, mielone :shock: .....wszystko razem połączyłam, podsmażyłam jeszcze i do nalesników :grin: do tego sos czosnkowy.....PALCE LIZAĆ !!! Podsunęłaś fajny pomysł z tymi nalesnikami :grin: Pozdrawiam i dziękuję:))

Opublikowano

a jakiego Ty mi narobiłas, tymi wszystkimi, fajnymi przepisami :shock: ...jest ich jeszcze trochę, by wypróbować,a w najbliższym czasie, zamierzam to zrobić :grin: pozdrawiam:))

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.