kasiek88 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Czytajac ten temat naszła mnie ostatnio chęć ugotowania owej to fasolki po bretońsku:) podobnie jak Stokrotka zmiksowałam wasze wszystkie porady i powiem wam,że jak na pierwszy raz wyszła mi pyszna zupka:) A oto moje dzieło:) Cytuj
sMac Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 A ja znalazłem takie cuda. Naukowe podejście do fasolki PB https://www.przepisyk...ka_po_bretonsku Cytuj
mdmj20 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Pierwszy przepis klasyczny, ale muszę go wypróbować bo jeszcze nigdy nie robiłem FpB Cytuj
gggosia24 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Przed chwila trafilam na to forum, a lista rzeczy, ktore chcialabym zrobic wydluza sie niesamowicie:) Ta fasolka jest kolejna pozycja na mojej liscie:) Cytuj
rossi Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Ja robie zasmażkę na tłuszczu wytopionym z boczku i kiełbasy. Dla mnie daje fajny aromat i wszyscy w rodzince się zajadają. Vegete staram się ograniczać tak samo jak inne glutaminianowe przyprawy. Cytuj
scarletfog Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Właśnie fajnie jest dodać coś aromatycznego do gotującej się fasoli:) wędzonka według mnie najlepsza. 'Na szybko' odkrawam natomiast kawałek boczusiowej skóry(i tak jej nie jem;)) i wrzucam do gotującej się fasoli. Cytuj
TrendCenter_pl Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Błędne podejście do gotowania fasolki po Bretońsku Cristina słusznie cie poprawiła ale nie daję sie przecieru czy koncentratu tylko pomidory z puszki dodajemy całą puszke pomidorów na patelnie z wysmażonym boczkiem z cebulą i kiełbasą czekamy aż odparuje i dodajemy do fasoli. Najlepiej jak przez noc postoi na następny dzień najlepsza ps. Nie używajcie żadnej wegety tylko naturalne składniki naturalny smak Zgoda. Zdecydowanie smaczniejsze i zdrowsze są pomidory z puszki. Potwornie niezdrowe są też gotowe "przyprawy do...". Znacznie lepsze są naturalne, nieprzetworzone przyprawy, które możemy sami komponować w dowolne mieszanki według gustu. Podobnie niezdrowe są zasmażki, które są tylko dodatkowym źródłem tłuszczu, a przecież w boczku i kiełbasie jest go aż nadto dużo. No, chyba że ktoś lubi... A czy wiecie, że tak przyrządzona fasolka w ogóle nie jest znana we Francji? Przynajmniej nie pod tą nazwą. Analogicznie rzecz się ma z rybą po grecku, której w Grecji nikt nie widział na oczy. Cytuj
Zycia_1221 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 @Dorotaxx, robię bardzo podobnie jednak zamiast vegety daję rosołek w kostce. Dodaje też kminek oraz.... kukurydzę z puszki. Cytuj
aniulka Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Dodajcie jeszcze do tego świeżej papryki :) Ogólnie danie wyśmienite Cytuj
Jarzebina Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 @Dorotaxx, robię bardzo podobnie jednak zamiast vegety daję rosołek w kostce. Dodaje też kminek oraz.... kukurydzę z puszki. To jest to! Ale bez kminku, bo Słodziak bardzo go nie lubi... Cytuj
Gość patiist Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Świetny przepis. Wszystkim smakowało... wreszcie;)) Dzięki Cytuj
suodka Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Wczoraj robiłam porządki w szafce i znalazłam fasolę, którą kupiłam z myślą o fasolce po Bretońsku :D i zastanawiałam się, jak długo moczyć tę fasolę, a teraz już wiem. Dzięki, na pewno wypróbuję przepis :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.