Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytajac ten temat naszła mnie ostatnio chęć ugotowania owej to fasolki po bretońsku:) podobnie jak Stokrotka zmiksowałam wasze wszystkie porady i powiem wam,że jak na pierwszy raz wyszła mi pyszna zupka:) A oto moje dzieło:)

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robie zasmażkę na tłuszczu wytopionym z boczku i kiełbasy. Dla mnie daje fajny aromat i wszyscy w rodzince się zajadają. Vegete staram się ograniczać tak samo jak inne glutaminianowe przyprawy.

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Właśnie fajnie jest dodać coś aromatycznego do gotującej się fasoli:) wędzonka według mnie najlepsza. 'Na szybko' odkrawam natomiast kawałek boczusiowej skóry(i tak jej nie jem;)) i wrzucam do gotującej się fasoli.

Opublikowano

Błędne podejście do gotowania fasolki po Bretońsku

Cristina słusznie cie poprawiła ale nie daję sie przecieru czy koncentratu tylko pomidory z puszki dodajemy całą puszke pomidorów na patelnie z wysmażonym boczkiem z cebulą i kiełbasą czekamy aż odparuje i dodajemy do fasoli. Najlepiej jak przez noc postoi na następny dzień najlepsza

ps. Nie używajcie żadnej wegety tylko naturalne składniki naturalny smak

Zgoda. Zdecydowanie smaczniejsze i zdrowsze są pomidory z puszki. Potwornie niezdrowe są też gotowe "przyprawy do...". Znacznie lepsze są naturalne, nieprzetworzone przyprawy, które możemy sami komponować w dowolne mieszanki według gustu. Podobnie niezdrowe są zasmażki, które są tylko dodatkowym źródłem tłuszczu, a przecież w boczku i kiełbasie jest go aż nadto dużo. No, chyba że ktoś lubi...

A czy wiecie, że tak przyrządzona fasolka w ogóle nie jest znana we Francji? Przynajmniej nie pod tą nazwą. Analogicznie rzecz się ma z rybą po grecku, której w Grecji nikt nie widział na oczy.

  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj robiłam porządki w szafce i znalazłam fasolę, którą kupiłam z myślą o fasolce po Bretońsku :D i zastanawiałam się, jak długo moczyć tę fasolę, a teraz już wiem. Dzięki, na pewno wypróbuję przepis :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.