Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 0,5 kg mąki szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 jaja (całe) 3 łyżki śmietany łyżka octu łyżka oleju łyżeczka Pr. do piecz. cukier waniliowy 2 kg. jabłek cynamon bułka tarta Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem, Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem. Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.