Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0,5 kg mąki

szklanka cukru

1 kostka margaryny

2 jaja (całe)

3 łyżki śmietany

łyżka octu

łyżka oleju

łyżeczka Pr. do piecz.

cukier waniliowy

2 kg. jabłek

cynamon

bułka tarta

Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem,

Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem.

Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

post-9750-1208522231_thumb.jpg

Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)

Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.