Izunia2007 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja mam kilka patelni z których jestem zadowolona.Od wielu wielu lat używam wspomnianego tu już Tefala z teflonem.Jest super.Drugą moją ulubioną firmą jest Zepter.Mam patelnię zwykłą stalową i stalową elektropolerowaną.Obie super :) Cytuj
TrendCenter_pl Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 patelnie aluminiowe są wytrzymalsze od tych ceramicznych, ale także różnią się ceną w znacznym stopniu. Osoba na początku ma rację, że lepiej wybrać coś droższego i pożadnego, lepsze to niż potem za kilka miesięcy znowu zmieniać patelnię Cytuj
Adrian222 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Najlepsze są patelnie żeliwne i stalowe,takie co nie mają żadnych powłok jak telfon i ceramika.Jeśli nie upadną i jeśli gorące nie będą polane czymś zimnym to spokojnie starczą na kilka pokoleń,trzeba tylko kupić coś trochę droższego. Cytuj
Ramzey Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Według mnie wystarczy dbać o daną patelnię, a nawet taka z teoretycznie niższych półek cenowych będzie w stanie nam służyć przez bardzo długi czas. Z moich obserwacji wynika, że to głównie przyprawy powodują, że powłoka patelni się niszczy i potrawy zaczynają przywierać. Pewnie większość o tym wie, ale również wszelkie skrobanie widelcem czy też nie daj Boże nożem po powłoce patelni również bardzo szybko doprowadza ją do kiepskiego stanu. Cytuj
kulinarnyprzemek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 patelni rowiez (cieplej), nie mozna zalewac zimna woda, powoduje to niszczenie telfonowej powloki. Cytuj
dearjohn Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 u nas w kuchni ostatnio pojawiły się żeliwne patelnie, co prawda są ciężkie, ale rewelacyjnie się na nich smaży - polecam każdemu! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi