fredzia Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 :D :D Moze ktos zna taki przepis. Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie wiem,czy to śląski przepis,ale nam bardzo smakuje i według żadnych innych przepisów nie robię. Poszatkowaną czerwoną kapustę gotuję w osolonej wodzie,tak na pół miękko.Odcedzam,dodaję odrobinę octu ,ilośc-na "oko" (wlej na początek łyżeczkę i skosztuj,czy nie za ostre,zawsze można trochę dodac,jak za dużo,to już gorzej. Surową cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Osobno podsmażam boczek pokrojony w kostkę i razem z wytworzonym tłuszczem wlewam do kapusty.Klasyczne przyprawy-pieprz,sól (z solą ostrożnie,bo już woda była posolona).Wymieszac i chwilę taką kapustę podgrzac. Pyszoty,dziś mam taką do obiadu. Cytuj
fredzia Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzięki. Napewno ten przepis wypróbuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.