Iwona01 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 - kawałek wołowiny bez kości (ok. 1/2kg) - ok.25 dkg ogórków kiszonych - 1-2 cebule - przyprawa do mięsa - mąka do panierki -olej do smażenia - sól,pieprz do smaku - wykałaczki do spięcia roladek - sos pieczeniowy "Winiary" Wołowinę umyć,osuszyć i pokroic na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem i solą.Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwjać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.Następnie roladki dokładnie obtoczyć w mące. Obsmażyć na rumiano z obu stron Tak przygotowane roladki przełożyć do garnka,zalać ciepłą wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie już miekkie zaciągnąć sosem pieczeniowym,przygotowanym w/g przepisu na opakowaniu.Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką. A tak wygląda roladka w środku: Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja do takich rolad do środka dodaję jeszcze plaster boczku wędzonego lub kiełbasę pokrojoną w słupki a płat mięsa smaruję musztardą, posypuję wegetą i pieprzem. Cytuj
iwona30 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wszystko robię tak jak Minia tylko jeszcze daję słoninkę pokrojoną w słupek i można posypać majerankiem. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja też dodaję boczuś,ale tylko do roladek, które potem je mąż,bo ja z dzieciakami wolimy bez. A jak mam czas ,żeby "pobawic się" z tymi roladkami, to dzień wcześniej przygotowywuję marynatę i przez noc mięso się w niej marynuje. Też potem pysznie smakują :shock: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi