mamalu Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pilnie poszukuje przepisu na pasztet do zagotowania w slioku.Moze ktos ma sprawdzony przepis. Dziekuje. Cytuj
mac51 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Kiedyś robiłem, tak samo jak sie robi normalny pasztet. Tylko później do sloika i pasteryzacja. Duze słoiki około dwóch godzin, małe 1,30 godziny. Dla pewności po dwóch dniach powinno się jeszcze raz zagotować, skracając do połowy czas gotowania. Masz wtedy gwarancję, że został należycie wysterylizowany nadając się do dłuższego przechowywania. Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.