Skocz do zawartości

Jaka Lodówka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar kupić nową lodówkę izastanawiam się nad zwykła i nad niezwykła:) tzn side by side. Moje poytanie: ktora leszpa? i jakie firmy brać pod uwagę? Czy tylko czołówka tzn: Libhere, LG i Bosch czy jeszcze jakieś inne????

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam lodówko-zamrażarkę Ariston i jestem zadowolona. Pewnie do tego czasu już coś kupiłaś-podziel się z nami spostrzeżeniami.

• 4 lata później...
Opublikowano

Odświeżam temat, ponieważ czeka mnie zakup lodówki. A ze względu na mnogość na rynku wybór nie jest taki prosty:) Jakie posiadacie, polecicie, a jakich unikać? Będę wdzięczna za porady.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o lodówki to ja polecam te z systemem No-Frost ( tutaj jest artykuł opisujący tą technologię o porównującą ją z "normalnym" chłodzeniem ). Jeżeli chodzi o markę to prawda jest taka, że zależy jak trafisz - możesz kupić Boscha który siądzie po miesiącu albo np. Polara który posłuży wiele lat.

Opublikowano

Moja ma właśnie ten system no-frost,ale nie wiem dlaczego jak chodzi to słychać takie jakby kapanie i nie wiem,czy tak ma być,czy może to jest wada?Cała reszta jest w porządku,chłodzi elegancko :)

Opublikowano

Kapanie zaczyna się po około 2 minut od włączenia i tak sobie troszkę "kapie"do końca jak chodzi,a potem już jest cicho i jak ponownie sie uruchomi to też po 2 min słychać te odgłosy

Opublikowano

prawdopodobnie wentylator nadmuchujący powietrze do lodówki ociera/uderza o obudowę - często spotykałem się z tym problemem w Indesitach jak pracowałem w sklepie AGD/RTV - widocznie nadal tego nie poprawili

Opublikowano

Jeżeli to jest to co myślę to owszem jest to pewna wada która może w przyszłości sprawić jakiś kłopot ale nie musi. Nie zgłaszaj tego do sklepu tylko bezpośrednio do serwisu ( w karcie gwarancyjnej powinien być telefon do najbliższego serwisu - pamiętaj aby karta była podstemplowana ). Jeżeli zdecydujesz się to zgłosić to pamiętaj aby dokładnie opisać jak zachowuję się sprzęt. Aha i daj znać co dalej z tą sprawą - postaram się ewentualnie pomóc