Gość Potrafka Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Cześć, mam zamiar kupić nową lodówkę izastanawiam się nad zwykła i nad niezwykła:) tzn side by side. Moje poytanie: ktora leszpa? i jakie firmy brać pod uwagę? Czy tylko czołówka tzn: Libhere, LG i Bosch czy jeszcze jakieś inne???? Cytuj
basga Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Ja mam lodówko-zamrażarkę Ariston i jestem zadowolona. Pewnie do tego czasu już coś kupiłaś-podziel się z nami spostrzeżeniami. Cytuj
bulimek Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Odświeżam temat, ponieważ czeka mnie zakup lodówki. A ze względu na mnogość na rynku wybór nie jest taki prosty:) Jakie posiadacie, polecicie, a jakich unikać? Będę wdzięczna za porady. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Mi wczoraj się popsuła lodówka i kupiłam Indesit...jak na razie wszystko jest w porządku :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jeżeli chodzi o lodówki to ja polecam te z systemem No-Frost ( tutaj jest artykuł opisujący tą technologię o porównującą ją z "normalnym" chłodzeniem ). Jeżeli chodzi o markę to prawda jest taka, że zależy jak trafisz - możesz kupić Boscha który siądzie po miesiącu albo np. Polara który posłuży wiele lat. Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Moja ma właśnie ten system no-frost,ale nie wiem dlaczego jak chodzi to słychać takie jakby kapanie i nie wiem,czy tak ma być,czy może to jest wada?Cała reszta jest w porządku,chłodzi elegancko :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 A czy to "kapanie" jest równomierne i dość częste? Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Kapanie zaczyna się po około 2 minut od włączenia i tak sobie troszkę "kapie"do końca jak chodzi,a potem już jest cicho i jak ponownie sie uruchomi to też po 2 min słychać te odgłosy Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 prawdopodobnie wentylator nadmuchujący powietrze do lodówki ociera/uderza o obudowę - często spotykałem się z tym problemem w Indesitach jak pracowałem w sklepie AGD/RTV - widocznie nadal tego nie poprawili Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dziękuję za odpowiedź...znaczy to jest wada i muszę to zgłosić do sklepu ? Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jeżeli to jest to co myślę to owszem jest to pewna wada która może w przyszłości sprawić jakiś kłopot ale nie musi. Nie zgłaszaj tego do sklepu tylko bezpośrednio do serwisu ( w karcie gwarancyjnej powinien być telefon do najbliższego serwisu - pamiętaj aby karta była podstemplowana ). Jeżeli zdecydujesz się to zgłosić to pamiętaj aby dokładnie opisać jak zachowuję się sprzęt. Aha i daj znać co dalej z tą sprawą - postaram się ewentualnie pomóc Cytuj
bulimek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 A czy to prawda, że w takich lodówkach no frost wszystko trzeba przechowywać szczelnie zamknięte, bo inaczej wysycha? Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 "Zwykła lodówka czy może No-Frost" - zapraszam do lektury, myślę, że rozwieje wiele wątpliwości Cytuj
bulimek Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Dziękuję za artykuł, obszerny, ale już chyba wszystko wiem o no-frostach:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi