Dorotaxx Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 4 filety z kurczaka jajko 2 łyżeczki wegety 2 łyżeczki musztardy płatki kukurydziane (np. Corn Flakes) olej do smażenia Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy wegete i musztarde, mieszamy.Filety delikatnie rozbijamy tłuczkiem Marynujemy kotlety w jajku z musztardą i wegetą przez ok. 2 godziny. Panierujemy kotleciki w płatkach kukurydzianych ( mozna je lekko rozdrobnic) Smażymy na oleju Przepis znalazłam na Wielim Żarciu . troszke go zmodyfikowałam dodajac jajko i wegete . Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 My właśnie pochłoneliśmy te kotleciki :lol:, muszę przyznać że są naprawdę niezłe, taka miła odmiana dla zwykłego kotleta z kurczaka, już dawno słyszałam o panierce z płatków, ale jakoś nie próbowałam...i to był błąd, extra chrupiąca. moja uwaga jest taka by smażyć je na średnim ogniu, bo płatki na brzegach szybko się przypiekają. Ogólnie 5+, pozdrawiam i dziękuję za przepis Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Bardzo sie ciesze,że smakowało . Pozdrawiam Cytuj
speedo Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Może być niezłe :lol: Musze spróbować z tymi płatkami :( Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Polecam! Naprawde warto je zrobic Cytuj
pijaa Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Bardzo czesto je robie z płatkami kukurydzianymi Sa po prostu pyszne moja córka je uwielbia mogła by jesc je codziennie Cytuj
ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Dorotka, ty to chyba masz wszechstronne umiejętności:) podziwiam naprawdę:D)) A Czikensy napewno spróbuję bo wyglądają pysznie:))) Pozdrawiam cieplutko:))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Czikensy są faktycznie bardzo smaczne a co do tych wszechstronnych umiejętności to tak do konca nie jest bo przy garach stoje bo musze a ciacha i torty pieke bo kocham !! Rowniez Cie pozdrawiam Cytuj
Gość HrabinaRozentrop Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Pozwoliłam sobie na wykorzystanie pomysłu i powiem, że w smaku miła odmiana :grin: Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Bardzo sie ciesze ,ze smakowało Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 a do tej panierki to jaką musztarde użyłaś? Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 zwykłą musztarde, taką jaką mialam pod ręką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi