grumko Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Sałatka zielona z sosem musztardowym Przepis pochodzi ze strony ugotuj.to. SKŁADNIKI: 1 nieduży brokuł, 1 zielona papryka, 1 puszka zielonego groszku, 2 kiszone ogórki (najlepiej małosolne), 3 - 4 młode ziemniaki ugotowane w mundurkach i obrane ze skórki, 1 pęczek dymki, pieprz, sól. Sos: 4 łyżki musztardy, 6 łyżek oliwy SPOSÓB WYKONANIA: Różyczki brokuła krótko obgotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz groszek. Oczyszczoną paprykę, ogórki i ziemniaki pokrój w kostkę. Dymkę posiekaj. Składniki wymieszaj, posyp obficie pieprzem. Przygotuj sos, mieszając musztardę z oliwą (obie powinny mieć temperaturę pokojową sosu nie należy miksować). Polej składniki sałatki, jeszcze raz wymieszaj. Nie sól, bo musztarda jest wystarczająco słona. Smacznego!! Cytuj
niuniaczek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Uwielbiam brokuły i zielone jarzyny - wiec na pewno sie skuszę (moze na komunię synka - ? - zobaczymy). Dodaj tylko, prosze swój komentarz do niej - ostra, łagodna, kwaśna, smakowała Wam? Jakos polegam na Twojej opini - dotąd wszystko co polecałes a ja próbowałam to mi podeszło. Cytuj
grumko Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Sałatka smakowała i nam i gościom, bo serwowaliśmy ją na imprezie. Co do smaku to pewnie zależy od musztardy jakiej użyjesz. My mieliśmy stosunkowo ostrą, ale po wymieszaniu z pozostałymi składnikami smak złagodniał i musztarda nie była na pierwszym planie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.