Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Gulasz wieprzowy z pieczarkami 1 kg wieprzowiny (karkówka, łopatka), 30 dag pieczarek, 4 średnie cebule, 1 łyżka smalcu, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 400 ml rosołu (może być z kostki), 1 łyżka masła, 10 dag ogórków konserwowych, 50 ml gęstej kwaśnej śmietany, cukier, sól i pieprz. Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. W rondlu rozgrzać smalec. Obsmażyć na nim mięso na złoty kolor. Dodać sproszkowaną paprykę i obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i smażyć na maśle do momentu, aż płyn wuparuje a pieczarki się kekko zrumienią. Dodać je do mięsa wraz z pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podlać rosołem. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Zagotować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.