zebcia Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ślicznie wyglądają wasze serniki, muszę wypróbować ten przepis, chociaż do tej pory z serników na zimno robiłam tylko taki z paczki, tez był bardzo smaczny. A czy do tego serniczka nadawałby się "Twaróg aksamitny Dr. Oetkera" w wiaderku? Mam taki akurat kupiony, bo zawsze go używam do pieczonego sernika i wychodzi taki puszysty i naturalny w smaku:) Cytuj
teresap Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Elu bardzo mnie zasmuciłaś swoją chorobą, ale z swojego doświadczenia wiem że życie musi się toczy dalej nie wolno się załamywać , trzeba przyjąć i zaufać Bogu do końca i na pewno będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę A co do sera to tak jak napisałam Sabince że najlepszy zwykły ser (dobry), zmielić i resztę według przepisu a jak tak zwany w wiaderku to ja stosowałam Wieluń, lub inny w miarę ścisły może taki jest "twaróg aksamitny Dr. Oetkera" jak pisze "Zebcia" POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DUUUUUUŻO ZDRÓWKA i POZDRAWIAM Cytuj
apsik Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dziękuję wszystkim za życzenia i zainteresowanie i naprawdę chciałabym żeby to była dieta,ale niestety.... :-D Nie chcę się tutaj rozpisywać bo to przecież nie miejsce-ale tak jak pisze Tereska -może się wszystko ułoży-nie jest to nic grożnego tylko utrudnia mi codzienne obowiązki. Jeżeli chodzi o nowe ciasta to naprawdę mało piekę-a jeżeli już to stare i sprawdzone np. teraz w niedzielę miałam aż 15 osób na obiedzie i kolacji...jakoś dałam radę.Ale ogromnie mi miło,że korzystasz z moich przepisów. Pozdrawiam Was i dziękuję Teresce za odpowiedz. Cytuj
zebcia Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja również życzę dużo zdrówka i wiary, będzie dobrze :-D Tereso ja niestety nie widziałam u mnie w sklepie takiego twarogu, więc zrobię z tego aksamitnego, który mam i zdam relację jak mi wyszedł. Jest dość ścisły i ładnie zmielony więc nie powinno być problemu. Dziękuję za szybką odpowiedź :) Cytuj
teresap Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ja też uważam że nie powinno być problemu , czekam na opinię i POZDRAWIAM!!! Cytuj
sabina1974 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 zrobilam dzisiaj ten sernik ale niewiedzialam ile mam dac tego cukru bo w przepisie niestoi tylko jest napisane 3/4 wiec dalam250g zobaczymy jaki bedzie bo musi stac jeszcze w lodowce,napiszcie ile wy dajecie tego cukru? Cytuj
teresap Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 zrobilam dzisiaj ten sernik ale niewiedzialam ile mam dac tego cukru bo w przepisie niestoi tylko jest napisane 3/4 wiec dalam250g zobaczymy jaki bedzie bo musi stac jeszcze w lodowce,napiszcie ile wy dajecie tego cukru? Sabinko 3/4 szklanki ,bardzo przepraszam i czekam co Ci tam wyszło i jak smakuje ??? Cytuj
apsik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Teresko zrobiłam serniczek z Twojego przepisu w sobotę na urodziny syna. Bardzo wszystkim chłopakom smakował do tego stopnia ,że już nawet nie chcieli lodów ze śmietaną. Jednak na przyszłość nie będę używać sera którego sama zmielę-mąż taki mi kupił i pomimo że był puszysty to po schłodzeniu był ciężki i mało kremowy.Jednak trzeba dać tak jak pisałaś taki ser wiaderkowy-sernikowy ,jest lekki . To jednak mój wybór. Na drugi raz dodam do białej części sok z cytryny-to taka uwaga z mojej strony. Bardzo go wszystkim polecam i to napewno nie mój ostatni raz. Fotki wstawię póżniej.................pozdrawiam Cię Teresko i dzięki za przepis. Dodaję zdjęcia............. Cytuj
teresap Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 No no Elu robi wrażenie , gratuluje A co do dodania cytrynki , lub użyciu mniej cukru to się zgadzam. Ja mam taką zasadę że prawie każdy przepis dopasowuje do swojego smaku, czyli nie trzymam się ścisło przepisu POZDRAWIAM Cytuj
sabina1974 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 udal sie super ;dzieki za przepis!! Cytuj
zebcia Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja też uważam że nie powinno być problemu , czekam na opinię i POZDRAWIAM!!! Serniczek wyszedł pierwsza klasa - coś pysznego. Dziękuję za przepis na pewno jeszcze nie raz go zrobię. P.S. robiłam z tego twarogu aksamitnego oetkera i wyszło super, więc nadaje się ten twaróg do tego przepisu pozdrawiam:) Cytuj
teresap Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Bardzo się cieszę że serniczek smakuję Pozdrawiam Wszystkich Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.