margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 kładniki ok. 6 jabłek (1 kg) 1 łyżka cynamonu 1 paczka cukru waniliowego rodzynki lub inne bakalie ½ szkl. cukru alkohol 4 jajka 1 łyżka miodu 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao ½ szkl. oleju sposób przygotowania Jabłka pokroić w drobną kostkę i posypać cynamonem. Ubić 4 białka z cukrem i dodawać żółtka oraz miód. Następnie mąkę z proszkiem i kakaem oraz olej. Dodać jabłka z bakaliami lub bez. Piec 45 min w temp. 175 stopni C. Cytuj
marzycielka Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 margheritac bardzo smaczny ten twój przepis się wydaje, ale mam takie pytanie co do alkoholu: jaki to ma być alkohol i w jakiej ilości i kiedy go dodawać? Cytuj
margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 czesc marzycielko co do alkoholu to moze byc jaki chcesz zwykla wodka spirytus.. ja dodaje jednak albo rumu albo amaretto i poniewaz sasiadka nie zdradzila mi kiedy go dodaje ja go dodaje na samym koncu przed wymieszaniem z jablkami i robie to na oko, do smaku. nie mozna przesadzac bo ciasto zrobi sie za bardzo plynne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi