margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 składniki Ciasto: - 4 szkl. maki - 1 szkl. cukru - 6 dag Kasi - 2 jajka - 2 lyzeczki sody - 2 lyzeczki miodu - 3 lyzeczki smietany Masa serowa: - 1kg sera - 1 szkl. cukru - 1 kostka Kasi - 2 jajka 1- /2 szkl. mleka - 1 budyn smietankowy - sok z cytryny sposób przygotowania Miod i Kasie roztopic, dodac smietane i sode. Ubic jajka z cukrem i zagniesc wszystkie skladniki. Podzielic na 3 czesci i kazda czesc piec na zloty kolor. Ser, Kasie i roztrzepane jajka oraz cukier wlozyc do garnka i wymieszac. Zagotowac na malym ogniu. Budyn rozpuscic w mleku i wlac do masy. Wymieszac, zagotowac i zdjac z ognia. Dodac sok z cyrtryny. Przelozyc placki masa. Polac polewa czekoladowa. Cytuj
rurkaZkremem Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 robiłam ciacho.bardzo dobre i dobrze się kroi (RÓWNIUTEŃKIE) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.