margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 składniki Biszkopt: Wg własnego przepisu Masa makowa: 2 szkl. maku 4 jajka 1 szkl. cukru 1 kostka Kasi 1 budyń śmietankowy 1 paczka rodzynek olejek migdałowy lukier lub polewa sposób przygotowania Mak sparzyć i zmielić dwa razy. Margarynę rozpuścić z cukrem i odstawić z ognia żeby ostygła. Olejek, budyń, jajka wymieszać z makiem. Tak przygotowaną masę makową wymieszać z Kasią i gotować na bardzo małym ogniu aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać nieparzone rodzynki. Włożyć na biszkopt gorącą masę, przykryć drugą częścią biszkoptu i przycisnąć. Polać lukrem lub polewą, lekko posypać wiórkami kokosowymi. Cytuj
wiola344 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 :lol: Przepis dość ciekawy i szybkie wykonanie, ale mam pytanie- czy budyń ma być w proszku ?-tak rozumiem, Cytuj
margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 tak, dobrze zrozumialas- budyn w proszku surowy, zageszcza on ta mase makowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.