kasienia Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 PIANKA POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru pudru 3 łyżki kakao 1 szkl. mleka 2 łyżki żelatyny Wszystko zagotować cały czas mieszając (na małym ogniu) dotąd, aż polewa będzie błyszcząca (ok. 5 min.). Połowę polewy wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową. Wstawić do lodówki MASA: 4 śnieżki 2 galaretki (2 różne kolory) 4 łyżki żelatyny 2 szkl. mleka Podane składniki podzielić na 2 części. Śnieżkę ubić z mlekiem; galaretkę rozpuścić w szklance wody dodając 2 łyżki żelatyny i przestudzoną wlać do ubitej śnieżki dalej ubijając ( byle by nie bylo zbyt gęste). Tak ubitą masę wylać na zastygnięto polewę. Wstawić do lodówki. Powtórzyć czynność z drugą porcją i wylać na stężoną pianę. Wstawić do lodówki, a po zastygnięciu na koniec wylać pozostałą wcześniej polewę. SMACZNEGO ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.