hanula Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 1.Biszkopt z 6 jaj 2.Krem 1/2 litra smietany kremówki biała czekolada 1 szkl adwokata 2 śnieżki 10 dag orzechów włoskich 3. Kokos do dekoracji -upiec biszkopt -kremówkę ubić , wsypac śnieżke,nadal ubijac,Dodać roztopioną na parze i ostudzoną czekoladę.Powoli wlewać adwokata. -biszkopta podzielic na pół -masę podzielić na dwie części -jedna częsć biszkopta pokruszyc, dodać jedna częsc masy i pokrojone orzechy włoskie -na druga część biszkopta wyłożyc masę z orzechami i pokruszonym biszkoptem, na to drugą część masy. -wierzch posypać wiórkami i dobrze schłodzić!! Smacznego!!! Przepis dostałam od koleżanki i własnie zrobiłam go na urodziny babci.Polecam!PYCHA!! Cytuj
Gabi_B Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...mp;hl=adwokatka już jest ten sam przepis. Sama go zresztą umieściłam :( Ale zdjęcie tu jest ładniesze :lol: Co do ciacha, to jest naprawdę warte grzechu, a w smaku nawet nie przypomina Rafaello (z czym możE się na pierwszy rzut oka kojarzyć. PYCHA!!!!! Cytuj
lilka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Mam pytanie czy zamiast adwokata do masy można dać nalewkę kawową która sama robiłam czy lepiej nie ryzykować? Cytuj
aida Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 W jednym i drugim przepisie czegoś nie rozumiem. Jeżeli dzielimy biszkopt na pół i rozkruszamy, to skąd potem ta druga warstwa biszkoptu? Cytuj
mart Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Przeczytaj dokładniej przepis,biszkopt dzielisz na pół ale tylko jedną połowę kruszysz,mieszasz te okruchy z masa i orzechami,wykładasz to na drugą NIE POKRUSZONĄ czesc biszkoptu,mam nadzieje ze pomoglam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi