Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

składniki

3 duze jajka lub 4 srednie

1/2 szklanki oleju

6 lyzek cukru pudru

4,5 lyzek maki tortowej

4,5 lyzek maki ziemniaczanki

2 lyzeczki proszku

kruszonka:

- 175 g mąki

- 100 g masła

- 100 g cukru

- 0,5 łyżeczki cynamonu

sposób przygotowania

Na kruszonkę:

rozpuscic maslo, dodac do reszty skladnikow i zrobic palcami kruszonke.

Ubic zoltka z cukrem. (mozna dodac troche soku z cytryny). W innym naczyniu ubic bialka na piane. Do ubitych zoltek dodac ok 2 lyzki goracej wody nastepnie wlac olej i dodac ubite bialka. Ubijac az sie polacza skladniki. Dodac make z proszkiem i delikatnie wymieszac. Wylozyc na blache, na to owoce i kruszonke. Piec w temp. 170 stopni ok 40 min

post-6057-1209706978_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.