margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki 3 duze jajka lub 4 srednie 1/2 szklanki oleju 6 lyzek cukru pudru 4,5 lyzek maki tortowej 4,5 lyzek maki ziemniaczanki 2 lyzeczki proszku kruszonka: - 175 g mąki - 100 g masła - 100 g cukru - 0,5 łyżeczki cynamonu sposób przygotowania Na kruszonkę: rozpuscic maslo, dodac do reszty skladnikow i zrobic palcami kruszonke. Ubic zoltka z cukrem. (mozna dodac troche soku z cytryny). W innym naczyniu ubic bialka na piane. Do ubitych zoltek dodac ok 2 lyzki goracej wody nastepnie wlac olej i dodac ubite bialka. Ubijac az sie polacza skladniki. Dodac make z proszkiem i delikatnie wymieszac. Wylozyc na blache, na to owoce i kruszonke. Piec w temp. 170 stopni ok 40 min Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.