margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: ½ kos margaryny 2 całe jajka 1 szkl. mąki ½ szkl. cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Ser: 1 kg twarogu 10 jajek 1 ½ szkl. śmietany kremówki 2 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 ¼ szkl. cukru sposób przygotowania Skladniki ciasta utrzec razem i wylozyc na blache. Ser utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym i budyniami. Ubić śmietanę i dodać do masy serowej. Ubić 10 białek z cukrem i wymieszać delikatnie z masą. Piec 1 godz. 15 min w temp. 180. Wstawić do zimnego pieca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.