margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: po 5 dag marchwi, selera i cebuli ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 50 dag mielonej wołowiny 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 4 dag mąki i masła 750 ml mleka gałka muszkatołowa 9 płatów makaronowych 10 dag parmezanu sposób przygotowania Warzywa drobno pokroić. Pomidory wyjąć z puszki i rozdrobnić je. Na oleju podsmażyć mięso, warzywa, pomidory, koncentrat pomidorowy- dusić przez 15 minut i przyprawić do smaku. Sos Beszamelowy Stopić masło, oprószyć mąką mieszając podlać mlekiem, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Trochę sosu nalać na dno formy. Wyłożyć dno płatami lasagne. Polać połową sosu, czynność wykonywać do wyczerpania zapasu. Posypać parmezanem. Piec 30 minut w temp. 175 stopniC. nie napisalam w skladnikach ze potrzebne sa pomidory z puszki. Nie zrobilam tego poniewaz pozostawiam to gustowi waszemu. Ja to zawsze robie na oko.Pomidory sa rozne a masa nie moze byc ani zbyt gesta ani zbyt plynna.Moja mama czasem to modifikuje i dodaje swoj przecier pomidorowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.