kasienia Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 SAŁATKA Z TUŃCZYKA 2 torebki ryżu puszka kukurydzy 4 jajka 4 ogórki kiszone puszka tuńczyka przyprawy majonez SMACZNEGO ;-) Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Sałatkę zrobiłam :-D . Jest łatwa i szybka do przygotowania. Polecam :-D :-D :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Często robię tą sałatkę ale nie dodaje ryżu, a zamiast niego daję ziemniaki. Do całości dodaję też groszek. Następnym razem skorzystam z Twojego przepisu. Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Ja często robię sałatki z tuńczyka i ryżu + dodatki. Są naprawdę pyszne :-D Ale z tuńczyka i ziemniaków jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować. Dzięki monilku26 za pomysł :-D Pozdrawiam :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Proszę bardzo Dorotko :-D. Napewno będzie Wam smakowała. Zapomniałam jeszcze dodać, że dodaję do tej sałatki jeszcze paprykę czerwoną pokrojona w kostkę. Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ... Zapomniałam jeszcze dodać, że dodaję do tej sałatki jeszcze paprykę czerwoną pokrojona w kostkę. Papryka surowa czy marynowana ? Cytuj
monilek26 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dodaję paprykę surową. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ta sałatka często gości na naszym stole ,robiłam ją z ryżem jak i z ziemniakami ,ale też robiłam z makaronem -jest pyszna polecam . :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ziemniaki, tuńczyk, groszek, papryka surowa ... co Monilku26 dodajesz jeszcze do tej sałatki? I jak mogłabym prosić o podanie ewentualnych proporcji :-D Chciałam ją zrobić mężowi na urodzinki :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Składniki: puszka tuńczyka w oleju (olej odlewamy) puszka kukurydzy puszka groszku 1 papryka czerwona 5 jajek ugotowanych na twardo 5 ziemniaków średniej wielkości sól, pieprz, majonez Jest to sałatka ekspresowa...wystarczy wszystko razem wymieszać i przyprawić i gotowe Życze smacznego, no i wszystkiego najlepszego dla Marcina :-D Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dziękuję Monilku26 :-D :-D :-D . Sałatkę zrobię w przyszłą sobotę, napiszę jak wyszła. Zrobię ją chyba z podwójnej porcji - bo pysznie się zapowiada :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Sałatka jest naprawdę dobra (dla tych którzy lubią ryby :-D ) Bardzo szybko znika ze stołu, jest kolorowa - będzie Wam smakowała. Czekam na opinie :-D Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 No to połowa zadania wykonana - składniki już kupione :-) Jutro z samego rana zabieram się za przygotowanie tej sałatki :-) Ja i Marcin rybki uwielbiamy :) więc już teraz mogę powiedzieć, że sałatka na pewno będzie nam smakować :) :-D Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 No i druga połowa zadania również wykonana - sałatka zrobiona i w całości zjedzona :-) Była naprawdę pyszna, zrobiłam ją z podwójnej porcji - bo miałam dużo gości - wszyscy się zajadali .... i nawet nie wiem kiedy sałatka się skończyła :-) Dziękuję Monilku26 za przepis jeszcze raz - sałatka godna polecenia :) :) :-D Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi