margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki dla 8 osób: 80 dag schabu 30 dag mrożonego ciasta francuskiego 3 łyżki oleju 2 cebule ząbek czosnku duży pęczek natki pietruszki łyżka ziół prowansalskich jajko, sól, pieprz sposób przygotowania Ciasto rozmrozić. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć schab z obu stron na gorącym tłuszczu. Cebulę, czosnek obrać i posiekać. Natkę opłukać i posiekać drobno. Wymieszać z cebulą i czosnkiem oraz ziołami. Ubić białko. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na schabie. Ciasto rozwinąć. Schab przenieść na rozłożony płat ciasta. Mięso zawinąć i „opakować”. Nadmiar ciasta odkroić. Brzegi ulepić, lekko docisnąć. Wierzch posmarować żółtkiem. Schab piec w temp. 200stopniC ok. 1 godz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.