margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: ser feta sałata zielona pomidory papryka (czerwona, zielona, żółta - do wyboru) jajka na twardo sól, pieprz, słodka papryka bazylia, estragon, oliwa z oliek sposób przygotowania Wymieszac. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Oczywiście pokroić w kostke oprócz sałaty :lol: . Pomidory mają być ze skórką? Cytuj
margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 wg uznania, ja jak robie na szybkiego daje ze skorka. Cytuj
Gość jadziach Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 ropbilam ale bez jajek dodalam czarne oliwki bez pestek byla super :lol: Cytuj
margheritac Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 masz racje, poniewaz mieszkam we Wloszech a tu czesto jadaja oliwki ja tez je dodaje dla mojego mezusia... :lol: Cytuj
Christina Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Jajka, w sałatce greckiej?? :grin: A gdzie świeże ogórki, czerwona cebula? - a oliwki?- są konieczne... Jeśli chodzi o paprykę, to tylko zielona lub ew. czerwona, ale nie pomarańczowa, ani żółta, bo mają inny smak. No, chyba że jest to sałatka a'la grecka - jakieś wariacje na temat włoskich smaków sałatek... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi