kasienia Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 MILKY WAY BISZKOPT: 6 jajek 3 łyżki oleju 1 szkl. cukru 3 łyżki wody przegotowanej zimnej 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić białka, dodać cukier, dodać żółtka, ubijać aż się rozpuści cukier. Dodać resztę składników. Na koniec dodać kakao i wymieszać. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. MASA: 1/2 szkl. mleka surowego 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 1 margaryna 2 szkl. mleka w proszku Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Następnie utrzeć margarynę, dodać ugotowane mleko i ucierać. Dodać mleko w proszku i dalej ucierać. Przełożyć biszkopt. Wierzch polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. SMACZNEGO ;-) Cytuj
pawdor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 witam. Ciasto rewelacja, tylko krem chyba trochę za słodki, następnym razem spróbuję z mniejszą ilością cukru. Pozdrawiam Cytuj
uretan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ależ to musi pięknie pachnieć!... A ja mam zakaz słodyczy do końca czerwca ;-) . Przynajmniej sobie poczytam... Cytuj
ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ile kakao dodać do ciasta ? w składnikach nie podane. Cytuj
Gość apla Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Robiłam to ciasto-PYCHA POLECAM WSZYSKIM, przepyszny rzeczywiście milky wey 8) Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 PYSZNY TYLKO JA ZMNIEJSZYŁAM ILOSC CUKRU I DODAJE TROSZKE WIECEJ JAK PÓŁ SZKLANKI POLECAM WSZYSTKIM ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mmm ..... wszyscy tak zachwalają - więc i ja muszę spróbować ;) :) :D Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ... no i spróbowałam :lol: Zrobiłam to ciasto w zeszłym roku na Święta Bożego Narodzenia (tylko zdjęcia mi się gdzieś zawieruszyły :P, ale już znalazłam :lol: ) To prawdziwy Milky Way - mam wszystkim ciasto to bardzo smakowało - polecam :lol: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja też robiłam wyszło super tylko następnym razem wezmę trochę mniej cukru, tak jak dla mnie jest za słodkie jak będzie mniej słodkie więcej się zje :P i tak poszło na raz moje łasuchy były zachwycone Dzięki pozdrawiam :lol: Cytuj
kaya Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Upiekłam milky weya. masa, którą przekłada się biszkopt nabiera właściwego smaku następnego dnia. wówczas ciasto rzeczwiście jest wspaniałe. zmodyfikowałam przepis na biszkopt nie dodając wody, ani oleju. wg mnie nie są konieczne. zamiast całej porcji mąki dopełniłam szklankę 2 łyżkami mączki. serdeczne dzięki dla autorki, bo warto było spróbować. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dorota zdradź mi jeszcze w jakiej blaszce robiłaś.???Mam mleko w proszku już wiem co będę na urodziny robiła albo skusze się wcześniej. :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 To była blaszka ok. 25/36 cm... powodzenia i wszystkiego najlepszego :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 DOROTA dzięki to dopiero za miesiąc no niecały.... :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.