Gość paproteczka24 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 ja tez upiekłam to ciacho, ale mam watpliwosci czy biszkopt jest wystarczajaco wysoki ma tylko 2,5 cm czy taki wystarczy i czy waszym zdaniem mozna go zaliczyc do udanego?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 jeżeli piekłaś na dużej - prostokątnej blaszce - to pewnie że tak. ja piekłam to ciacho w poniedziałek. dziś jeszcze je dojadamy i szczerze powiem że im dłużej siedzi w lodówce tym jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asilka Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Właśnie zrobiłam to ciasto, masa super tylko moim zdaniem zbyt gorzki biszkopt chyba 2 łyzki kakao to za duzo zwłaszcza ze na wierzchu jest czekolada, ale nastepnym razem zrobie z mniejsza ilością kakao i napewno bedzie super, Dzieki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 To jest ulubione ciasto mojej corki jadla by je non stop.Poprostu je uwielbia i znika w mig he he he. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Ja dzis pokusiłam sie na milki waya. Ja zwykle zrobiłam na bazie biszkoptu z 4 jaj w tortownicy. Dodałam drylowane wisnie, nie wiem jak smakuje bo konsumpcja dopiero jutro. Mam nadzieję, że nie zepsułam tym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Nam ciasto nie podeszło, szczególnie krem. Po pobycie w lodówce zrobił sie twardy i sztuczny w smaku. Wiśnie go trochę podpicowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Upiekłam dziś to ciacho :razz: co za pyszności ;) już niewiele zostało :) Do biszkoptu dodałam 3/4 szkl. cukru a do masy 1/2 szkl. w sam raz jak dla mnie :P A tak się prezentuje: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Kasiu piękne to Twoje ciacho,pozdrawiam :) Czy Twój krem też zrobił się twardy jak Zuziorki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Nie, mój krem jest bardzo puszysty, mniam mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Kasiu Twoje ciasto jest prześliczne i bardzo kuszące. A ja mam dylemat.. zbliżają się imieniny i urodziny mojego Męża i nie wiem na jakie drugie ciasto - poza tortem - się zdecydować. Co chwilę coś innego wpada mi w oko :) Pozdrowienia :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Ja już kilkakrotnie piekłam to ciasto. Jest pyszne. W domu mam zawsze "dyżurne" mleko w proszku. Kto wie, może dziś jeszcze zrobię moim panom niespodziankę? Kto jeszcze nie próbował tego ciasta to zachęcam, czas najwyższy spróbować. PYCHOTKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emma Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Bardzo pyszne ciasto i łatwe w przygotowaniu.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Ja upiekłam ten placuszek w piątek a dziś zostało po nim tylko wspomnienie i zdjęcie. Nie zgadzam się ,że krem jest twardy i bez smaku ....dla mojej rodzinki jest w sam raz. Ma swój oryginalny smak i nazwa pasuje do niego idealnie. POLECAM....wszystkim łasuchom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Elu sama słodycz[kwiat] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.