Gość paproteczka24 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 ja tez upiekłam to ciacho, ale mam watpliwosci czy biszkopt jest wystarczajaco wysoki ma tylko 2,5 cm czy taki wystarczy i czy waszym zdaniem mozna go zaliczyc do udanego?pozdrawiam Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 jeżeli piekłaś na dużej - prostokątnej blaszce - to pewnie że tak. ja piekłam to ciacho w poniedziałek. dziś jeszcze je dojadamy i szczerze powiem że im dłużej siedzi w lodówce tym jest lepsze. Cytuj
Gość asilka Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Właśnie zrobiłam to ciasto, masa super tylko moim zdaniem zbyt gorzki biszkopt chyba 2 łyzki kakao to za duzo zwłaszcza ze na wierzchu jest czekolada, ale nastepnym razem zrobie z mniejsza ilością kakao i napewno bedzie super, Dzieki za przepis Cytuj
Jolanta Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 To jest ulubione ciasto mojej corki jadla by je non stop.Poprostu je uwielbia i znika w mig he he he. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
zuziorek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Ja dzis pokusiłam sie na milki waya. Ja zwykle zrobiłam na bazie biszkoptu z 4 jaj w tortownicy. Dodałam drylowane wisnie, nie wiem jak smakuje bo konsumpcja dopiero jutro. Mam nadzieję, że nie zepsułam tym dodatkiem. Cytuj
zuziorek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Nam ciasto nie podeszło, szczególnie krem. Po pobycie w lodówce zrobił sie twardy i sztuczny w smaku. Wiśnie go trochę podpicowały. Cytuj
k@sia Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Upiekłam dziś to ciacho :razz: co za pyszności ;) już niewiele zostało :) Do biszkoptu dodałam 3/4 szkl. cukru a do masy 1/2 szkl. w sam raz jak dla mnie :P A tak się prezentuje: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Kasiu piękne to Twoje ciacho,pozdrawiam :) Czy Twój krem też zrobił się twardy jak Zuziorki? Cytuj
k@sia Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Nie, mój krem jest bardzo puszysty, mniam mniam :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Kasiu Twoje ciasto jest prześliczne i bardzo kuszące. A ja mam dylemat.. zbliżają się imieniny i urodziny mojego Męża i nie wiem na jakie drugie ciasto - poza tortem - się zdecydować. Co chwilę coś innego wpada mi w oko :) Pozdrowienia :razz: Cytuj
minia51 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Ja już kilkakrotnie piekłam to ciasto. Jest pyszne. W domu mam zawsze "dyżurne" mleko w proszku. Kto wie, może dziś jeszcze zrobię moim panom niespodziankę? Kto jeszcze nie próbował tego ciasta to zachęcam, czas najwyższy spróbować. PYCHOTKA!!! Cytuj
Emma Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Bardzo pyszne ciasto i łatwe w przygotowaniu.Polecam. Cytuj
apsik Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Ja upiekłam ten placuszek w piątek a dziś zostało po nim tylko wspomnienie i zdjęcie. Nie zgadzam się ,że krem jest twardy i bez smaku ....dla mojej rodzinki jest w sam raz. Ma swój oryginalny smak i nazwa pasuje do niego idealnie. POLECAM....wszystkim łasuchom.... Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Elu sama słodycz[kwiat] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.