apsik Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Aniu jesteś bardzo miła :-) ,ale to zasługa autorki przepisu... Jednak bardzo dziękuję -każdy lubi być czasami chwalony. :) ;) :sad: Cytuj
mart Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Krem jest super tylko biszkopt mi jakis twardawy wyszedl,przeszkadza mi to ale trudno moze nastepnym razem przeloze ta masa murzynka,mysle ze by bylo lepiej. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 witam,a ja wlasnie robie Milky Wey´a :) wlasnie mleko z cukrem sie studzi... zobaczymy co z tego wyjdzie :) napisze pozniej jak wyszlo :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Wlasnie zauwazylam ze jest jeszcze jeden przepis na milky way,dokladnie taki sam jak twoj kasieniu..wyglada jak kopia twojego,wstawiony przez zazula226..dziwne :) ale twoj byl pierwszy :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ciasto zrobione,juz schlodzone i sprobowane ;) calkiem niezle ale...za slodkie! dalam i tak mniej cukru do masy ale nadal za slodkie,nastepnym razem dam tylko pol szklanki. biszkopt zrobilam ze swojego przepisu. Szkoda ze nie mialam gorzekiej polewy czekoladowej,zlamalaby troche slodycz kremu,mialam mleczna..Ale ciasto jest dobre,zrobie je ponownie napewno :shock: Cytuj
sylwuśka Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 :shock: Czy ciasto te równiez wyjdzie z mlekiem w proszku, ale tym granulowanym ? Prosze o pomoc ;) Cytuj
minia51 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Myślę że nie. Ja do masy dodaję "Mleko w proszku pełne" (26,5% tłuszczu) Granulowane w połączeniu z wodą jest "wodniste". Mleko Pełne z margaryną tworzy gęstą masę, którą smarujemy biszkopt. To ciasto piekłam wczoraj a dziś zostały resztki.Moja rada,nie zawsze daję 2 pełne szklanki tego mleka. Mnie wychodzi 1,5 szklanki lub ciut więcej. Jeśli chodzi o mleko, które gotuje się z cukrami to może być granulowane. Ciasto pyszne, pieklam go kilkanaście razy. Jeśli masz jakieś pytania zaraz odpowiem. Pozdrawiam. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Miniu a czy twoja masa na drugi dzien po pobycie w lodowce nie zrobila sie troche twarda? bo moja lekko tak...ale gosciom mimo wszystko smakowalo to ciacho nawet bardzo! ;) moze 2 szkl. mleka w proszku to za duzo i od tego tak sie dzieje...pojecia nie mam... Cytuj
minia51 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Nie, nigdy nie była za twarda nawet na drugi dzień. Myślę że 2 szklanki mleka to ciut za dużo, ale to tylko moje zdanie. Zresztą po to jest to forum, żeby pytać, odpowiadać i radzić.Gdy piekłam go pierwszy raz widziałam, że mikser ciężko chodzi i nie dosypałam reszty mleka i tak jest do dziś. Daję półtorej szklanki mleka czasem ciut więcej, Masa ma jest gęsta ale da się łyżką rozsmarować. Pozdrawiam. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 moja masa tez byla gesta i fajnie sie smarowala na biszkopcie,myslalam ze taka tez zostanie ale stwardniala. dodam mniej mleka jak bede piekla drugi raz ;) zobacze jak wyjdzie.dziekuje miniu za podzielenie sie doswiadczeniem :shock: pozdrawiam! Cytuj
pumbek1 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Wielka 6 dla osoby za ten przepis, rewelacja, dosłownie rewelacja. Bardzo smaczny i szybki w przyrządzeniu ;) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Słuchajcie ciasto rewelacja im dłużej stoji tym lepsze :grin: ale z mojego to już tylko troszke zostało :D Więc może i nawet zdjęcia nie są zbyt piękne, bo na sam koniec robiłam :) Ale polecam gorąco :* Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Sylwuśka super ciacho :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.