margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: główka kapusty 70 dag mięsa 0,5 kg kiełbasy liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec koncentrat pomidorowy lub pomidory sposób przygotowania Kapustę pokroić na grubsze części i włożyć do garnka z niewielka ilością wody. Prażyć. W międzyczasie pokroić mięso i kiełbasę. Mięso przesmażyć na oleju, posolić i popieprzy. Do kapusty dodać przyprawy i przesmażone mięso. Na patelni po mięsie przesmażyć kiełbasę, cebule. Wymieszać z bigosem. Dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory. Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 ... pyszny taki bigosik z młodej kapusty ... dodaję do niego jeszcze cebulę i boczek wędzony... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.