margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: 1 kg pyrów 2 jaja 4 cebule 4 ząbki czosnku 1 kg pieczarek 0,25 śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka maki pęczek koperku gałka muszkatołowa sól, pieprz, papryka sposób przygotowania Cebulkę poszatkować w kostkę i pokroić pieczarki. Pól cebuli odłożyć. Rozgrzać masło, cebulę i podusić dodając czosnek. Ziemniaki przecisnąć przez draskę i dodać cebulę z czosnkiem i jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki. Kiedy sie troche sciagnie rozgrzac olej na patelni, formowac dosc duze kotlety i smazyc z obu stron na zloty kolor. Sos: Rozgrzać masło, dodać cebulę i pieczarki. Całość dusić. Oprószyć mąką, zamieszać i dodać śmietanę. Dodać pieprz i jarzynkę. Usmazone kotlety polac sosikiem i smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.