margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 składniki 75 dag ziemniakow jajko sol lyzka masla 2 lyzki maki 1/2 szkl bulki tartej olej nadzienie: 3 jajka na twardo 1/2 peczka szczypioru lub koperku 2 lyzki smietany sol pieprz sposób przygotowania Ugotowane ziemniaki zemlec. Jajka posiekac, zielenine drobno pokroic. Ziemniaki wymieszac z jajkiem, maslem, maka i sola. Posiekane jajka, zielenine wymieszac ze smietana, przyprawic sola i pieprzem. Z ciasta ziemniaczanego zrobic na dloni plaskie placki. Nakjladac farsz i zwinac aby powstal wydluzony kotlet. Obtoczyc w bulce i wkladac do rozgrzanego glebokiego tluszcu. Smazyc na zloty kolor i podawac z surowka z bialej kapusty i sosem pomidorowym lub tylko keczupem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.