margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 składniki na 4 porcje: 10 jajek 4 cebule 100 g pieczarek sól, pieprz 100 g tartego żółtego sera pęczek natki pietruszki 50 g mąki 2 filiżanki tartej bułki tłuszcz do smażenia .sposób przygotowania 8 jajek ugotować na twardo, obrać i drobno rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć, osuszyć i razem z cebulą i natką drobno posiekać. Dodać do jajek, doprawić solą i pieprzem. 2 żółtka i żółty ser dodać do masy jajecznej. Rękami obtoczonymi w mące formować krokiety, obtaczać w białku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.