Dorotaxx Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 1,5 kg. sera tłustego lub półtłustego 1,5 kostki margaryny 13 jajek 50 dag. cukru 2 budynie śmietankowe rodzynki skórka pomarańczowa orzechy włoskie ( orzechy zmieniają kolor sernika ) Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie 30 minut Ser zmielić Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase Dodawać ser i budyń w proszku ciągle ucierając. Upić piane z białek , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Piec około 1 h. w temp. 180 st. Polewa: 4 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki masła lub margaryny 5 łyżek cukru Składniki na polewe gotować na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Ciasto polac polewą czekoladową Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) Cytuj
ANGI Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Dorotko serniczek smacznie wygląda i chyba się skuszę na wypróbowanie przepisu:))) pozdrawiam cieplutko:)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.