adrijah Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Okazuje się, że moja mikrofalówka radzi sobie z pieczeniem lepiej niż mój piekarnik, ale to taki drobny szczegół. Ciasto jest świetne, ma fajną skorupkę z wierzchu, w środku jest miękkie, lekko rozpływające się w ustach. Pycha. składniki: - 250g czekolady - 45g orzechów laskowych - 45g orzechów włoskich (odpuściłam je sobie i dałam 2x więcej laskowych) - 45g migdałów - 170g cukru - 1 łyżka mąki - 240g masła - 4 jaja - 125g cukru waniliowego - 1 szczypta soli Posiekać orzechy. Pokroić na drobne kawałki czekoladę i umieścić w plastikowym pojemniku (dołączonym do mikrofalówki), dodać 1 łyżkę wody i topić na maksymalnej mocy, przez 2 minuty. Stopniowo dodawać masło, dobrze mieszając. Oddzielić żółtka od białek, dodawać po jednym żółtku do czekolady ciągle mieszając. Dodać cukier, cukier waniliowy, orzechy i mąkę. Ubić na sztywno białka i dodać szczyptę soli. Dodać delikatnie do masy. Wyłożyć masę na posmarowany masłem talerz Crisp i piec przy użyciu funkcji Crisp przez 9 minut, następnie piec przy użyciu mikrofali o mocy 650W przez kolejne 4 minuty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.