halina mlodzieniak Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 proszek do pieczenia 2 łyżeczki maka pszenna 2,5 szkl żółtka 5 szt tluszcz 250 gram cukier 1 szkl cukier waniliowy mały 1 szt kwasna smietana 2 łyzki mus jablkowy 1 sloik litrowy Wszystkie składniki (oprócz musu) wkładamy do miski. Ciasto posiekać a potem delikatnie zagnieść. Podzielić na dwie części. Na jedną cześć kładziemy mus jabłkowy a z drugiej części kroimy paski i układamy na ukos. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu jeszcze cieple ciasto posypujemy cukrem pudrem. Ja osobiście uwielbiam to ciasto z bitą śmietaną. Polecam i życzę smacznego. Cytuj
marzycielka Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 śliczne i smakowicie wygląda Cytuj
jgust Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 proszek do pieczenia 2 łyżeczki maka pszenna 2,5 szkl żółtka 5 szt tluszcz 250 gram cukier 1 szkl cukier waniliowy mały 1 szt kwasna smietana 2 łyzki mus jablkowy 1 sloik litrowy Wszystkie składniki (oprócz musu) wkładamy do miski. Ciasto posiekać a potem delikatnie zagnieść. Podzielić na dwie części. Na jedną cześć kładziemy mus jabłkowy a z drugiej części kroimy paski i układamy na ukos. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu jeszcze cieple ciasto posypujemy cukrem pudrem. Ja osobiście uwielbiam to ciasto z bitą śmietaną. Polecam i życzę smacznego. Wprawdzie nie udało mi się zrobic z tego ciasta paseczków,ale zrobiłam takie wykonanie jak w załaczonym zdjęciu.Ciasto jest pyszne.Dziękuję za przepis. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Musze przyznac ze bardzo slicznie i apetycznie wyglada. Pozdrawiam Cytuj
zdybka82 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 slicznie wyglada na pewno sie skusze i zrobie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.