Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od bratowej mam przepis , zrobiłam i przyznam że nie wiem kiedy zniknął

Ja robiłam inaczej, ten jest LEPSZY

Na dno blachy układamy herbatniki + masę z karpatki z firmy „Delekta’’ , ale margarynę nie ucierać tylko zagotować z mlekiem i wlać rozrobiony proszek, chwile pogotować cały czas mieszając i gorące na herbatniki. Przykryć krakersami + mleko skondensowane słodkie ugotowane na karmel + krakersy, jak wystygnie + śmietana (1/2 litra) ubita z szczyptą soli i fixem , cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem około 2 łyżeczek

Na wierzch cała gorzka czekolada lub orzechy rozwałkowane

SMACZNEGO :D

post-6127-1210535130_thumb.jpg

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Placek jest bardzo smaczny. Jedyne co można zmienić w tym przepisie to zamiast Fixu do smietany, dodać 1 albo 2 łyżki żelatyny. Polecam ten przepis!! Pozdrawiam.

post-10758-1216714679_thumb.jpg

post-10758-1216715326_thumb.jpg

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Znam podobny przepis, umieściłam go na forum pod hasłem "Jeszcze jeden 3 BIT". Polecam. Ja wypróbuję ten przepis gdyż ciekawi mnie ten krem karpatkowy. Pozdrawiam.

  • 5 miesięcy temu...
Gość KacpeRinjo
Opublikowano

Może i dobre, ale ja nienawidzę tej masy z karpatki. Fuuuuj, spróbuję to czymś zastąpić.

Opublikowano

Czy ktoś robił już w ten sposób krem karpatkowy?Ja podchodziłam do niego dwa razy I te próby były nieudane.Za pierwszym razem, gdy gotowałam mleko z margaryną to zważyło mi się.Za drugim razem ,gdy ugotowałam krem zaczął wypływać tłuszcz jakby było go za dużo.Czy ktoś mógłby mi doradzić jak dobrze zrobić ten krem?Czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

ale margarynę nie ucierać tylko zagotować z mlekiem i wlać rozrobiony proszek, chwile pogotować cały czas mieszając

Mam nadzieję że dokładnie przeczytałaś tz. dokładnie wymieszać i troszeczkę dłużej mieszać , można też zrobić budyń i dopiero dodać margarynę i dobrze wymieszać Masa z wyglądu jest szklista Nie wiem co więcej napisać :) :) :)

Mam nadzieję że Ci się uda

POZDRAWIAM

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.