teresap Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Od bratowej mam przepis , zrobiłam i przyznam że nie wiem kiedy zniknął Ja robiłam inaczej, ten jest LEPSZY Na dno blachy układamy herbatniki + masę z karpatki z firmy „Delekta’’ , ale margarynę nie ucierać tylko zagotować z mlekiem i wlać rozrobiony proszek, chwile pogotować cały czas mieszając i gorące na herbatniki. Przykryć krakersami + mleko skondensowane słodkie ugotowane na karmel + krakersy, jak wystygnie + śmietana (1/2 litra) ubita z szczyptą soli i fixem , cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem około 2 łyżeczek Na wierzch cała gorzka czekolada lub orzechy rozwałkowane SMACZNEGO :D Cytuj
TheKrzychu Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam. Placek jest bardzo smaczny. Jedyne co można zmienić w tym przepisie to zamiast Fixu do smietany, dodać 1 albo 2 łyżki żelatyny. Polecam ten przepis!! Pozdrawiam. Cytuj
viola32 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Smaczniutkie ciaseczko Ci wyszlo The Krzychu gratuluje! Cytuj
andy8 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Piękne Krzysiu-fajnie mieć w domu mężczyznę cukiernika :arrow: Cytuj
IGA Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam! Znam podobny przepis, umieściłam go na forum pod hasłem "Jeszcze jeden 3 BIT". Polecam. Ja wypróbuję ten przepis gdyż ciekawi mnie ten krem karpatkowy. Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 POZDRAWIAM KRZYSKA I JESTEM POD WRZŻENIEM Cytuj
Gość KacpeRinjo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Może i dobre, ale ja nienawidzę tej masy z karpatki. Fuuuuj, spróbuję to czymś zastąpić. Cytuj
teresap Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Znów jestem pod wrażeniem , żeby aż fuuuuj , może będzie mniam ,mniam z bitą śmietaną , bo fuj to i ja bym nie jadła Życzę smacznego i POZDRAWIAM Cytuj
magdzia Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Czy ktoś robił już w ten sposób krem karpatkowy?Ja podchodziłam do niego dwa razy I te próby były nieudane.Za pierwszym razem, gdy gotowałam mleko z margaryną to zważyło mi się.Za drugim razem ,gdy ugotowałam krem zaczął wypływać tłuszcz jakby było go za dużo.Czy ktoś mógłby mi doradzić jak dobrze zrobić ten krem?Czekam na odpowiedzi. Cytuj
teresap Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 ale margarynę nie ucierać tylko zagotować z mlekiem i wlać rozrobiony proszek, chwile pogotować cały czas mieszając Mam nadzieję że dokładnie przeczytałaś tz. dokładnie wymieszać i troszeczkę dłużej mieszać , można też zrobić budyń i dopiero dodać margarynę i dobrze wymieszać Masa z wyglądu jest szklista Nie wiem co więcej napisać :) :) :) Mam nadzieję że Ci się uda POZDRAWIAM Cytuj
magdzia Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Serdecznie dziękuję za odpowiedz.Mam nadzieję ,że tym razem mi się uda. Cytuj
teresap Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Cieszę się że się nie zraziłaś i oczywiście czekam Życzę miłego weekendu Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 robilam, dobre, ale troche za slodkie Cytuj
teresap Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 campari zgadzam się POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi