ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Dziękuję jesteś genialna faktycznie straszne ceny są tych foremek. Także poczekam na ofertę w tortownii. a pomysły to super masz na własne koronki:))) Podziwiam:)) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Dziękuję jesteś genialna Nie przesadzaj kobieto wg. mnie to Ty jestes genialna bo przychodzisz z cukierni i nadal piszesz o tortach i ciachach !! To jest dopiero GENIALNE!! faktycznie straszne ceny są tych foremek. Także poczekam na ofertę w tortownii. co jakis czas bede pisac do tej babki i przypominac jej o foremkach do koronek a pomysły to super masz na własne koronki:))) Podziwiam:)) No jak pisalam wczesniej,,,to juz jest choroba hahahah ale nieszkodliwa na szczęscie Cytuj
ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Dorotko to już jest jak piszesz choroba której nie da się wyleczyć:D Jestem już uzależniona od tego słodkiego. Do tego już doszło że sama sobie wymyślam i układam receptury. A w cukierni to jest tak że tu wszystko idzie na jedno kopyto i nie można sobie poesperymentować. Daje się same ulepszacze i przeróżne dodatki po których ciasto wychodzi w 100%. Nie mam tej frajdy co wtedy jak sama w domu sobie upiekę:P Teraz musiałam zrezygnować z pracy ponieważ nie mam z kim zostawić synka:( Ale od września idzie do przedszkola więc wtedy pomyślę co dalej będę robiła. A może razem coś otworzymy:))) Bardzo się cieszę że Jest taka osoba jak Ty która kocha to co ja, bo mam sobie z kim o tym porozmawiać:))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala otworzyc cukiernie z kims takim jak Ty. Napisz mi kochana gdzie mieszkasz. aha i przeczytaj co ci napisalam w ,,snickersie na krakersach,, Cytuj
ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 No w sumie nie mieszkamy daleko od siebie:) Ja mieszkam w Gorlicach, a Kraków to rodzinne miasto mojego taty. Została tam cała rodzina z jego strony:) Przeczytałam pytania i na wszystkie odpowiedziałam szczegółowo, mam nadzieję że pomogłam. Przeglądałam tą stronę PAN i tam są naprawdę świetne rzeczy bardzo pomocne w pieczeniu i już nawet chciałam sobie coś zamówić, ale tak patrzę i czytam że zamówienia te mogą składać tylko właściciele cukierni bo osób prywatnych nie obsługują :D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Przeczytałam pytania i na wszystkie odpowiedziałam szczegółowo, mam nadzieję że pomogłam Jasne ,ze pomoglas!!!!!! Wielkie dzięki!!! Przeglądałam tą stronę PAN i tam są naprawdę świetne rzeczy bardzo pomocne w pieczeniu i już nawet chciałam sobie coś zamówić, ale tak patrzę i czytam że zamówienia te mogą składać tylko właściciele cukierni bo osób prywatnych nie obsługują :D Musze sie temu przyglądnać . napisze do nich i zapytam. fajosko,ze mieszkamy blisko. Jesli kiedys zdecydujemy sie na tą cukiernie to bedzie nam duzo łatwiej razem. To jest moje największe marzenie wiem,że to nie jest proste ale od czegos trzeba zacząć... Cytuj
kasia21 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Witam, Jestem na forum i chcialam pokazac jaki zrobilam wczoraj tort komunijny. Dopiero od jakiegos czasu ucze sie robic torty, wiec prosze obejrzyjcie zalaczone zdjecia i napiszcie mi co myslicie. Cytuj
viola32 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Witaj Kasiu na naszym forum.Torcik przesliczny.Tylko widze,ze rozetki z bitej smietany Ci sie rozplywaly.Zeby bita smietana dluzej postala i sie nie rozplywala to zamiast smietan-fixow lepiej dac zelatyne namoczona a pozniej troszeczke podgrzana i ostudzona , wtedy dodajemy do ubitej smietany. Ja mialam ten sam problem wiec teraz uzywam tylko zelatyny.Serdecznie pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Kasiu torcik jest bardzo ładny, czekam na kolejne Twoje dzieła. Pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 ANGI kochana Ty moja potrzebuje sprawdzony przepis na mase rafaello, bo nigdy takiej nie robiłam :D . Najlepiej taki przepis, w którym nie ubija sie jajek na parze. Będe wdzięczna za pomoc całusy Cytuj
ANGI Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Dorotko przepis mam tylko taki, dostałam go lata temu od koleżanki:) 1/2 l śmietany słodkiej 30% 2 śnieżki (śmietany do ubijania w proszku) 1 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów podłużnych 2-3 łyżki wiórek kokosowych 1 biała czekolada 3 łyżki mleka 2 łyżki żelatyny Zalewamy żelatynę dwiema łyżkami zimnego mleka. Odstawiamy żeby żelatyna napęczniała, następnie podgrzewamy ją na małym ogniu aby się rozpuściła ( nie dopuszczamy do tego aby się zagotowała), zostawiamy do ostygnięcia. Białą czekoladę roztopić z jedną łyżką mleka. śmietanę 30% ubić ze śnieżkami, dodać adwokat, pokruszone biszkopty, wiórka kokosowe a na końcu rozpuszczoną czekoladę i żelatynę. Pozdrawiam cieplutko Cytuj
ANGI Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Torcik przepiękny:) Bardzo się cieszę ze jest nas więcej robiących takie cudne torciki:) Oczywiście czekam na następne:) Pozdrawiam cieplutko Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Kochana taki sam przepis znalazlam na WŻ i wlasnie na niego sie zdecydowalam : https://wielkiezarcie.com/przepis26860.html a jesli jeszcze Ty go polecach to juz jestem przekonana na 100% ,ze zrobie wlaśnie tą mase. Pozdrawiam i kolejny raz bardzo dziękuje Całuski Cytuj
ANGI Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ja mimo ze go dostałam, to też przeszukiwałam inne forum i zauważyłam ze ten przepis się często tam powtarza to stwierdziłam że pewno jest dobry i się nie myliłam. jest idealny. A ja uwielbiam Ajerkoniak (adwokat) :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.