Dorotaxx Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Bardzo sie ciesze kochana , za tydzien bede robic piętrowy tort wlasnie z tą masą rafaello . mam nadzieje,że wszystko wyjdzie. Kochana mam do Ciebie pytanie , skoro jestes cukiernikiem to na pewno będziesz znała odpowiedz . Na innym forum dostalam takie pytanie : ,, chciałabym do kompozycji dodać zielone listki. Pytanie moje brzmi: z czego i jak zrobić aby wyglądały jak te wykonane przez profesjonalistów? Kształtem przypomina mi to pora przyciętego na ukos (taj jak sie dekoruje sałatki). Wygląda na mięsiste, trochę przezroczyste - czy to rabarbar? ale jaki - kandyzowany?,, odpisalam,ze nie mam kompletnie zielonego pojęcia co to moze byc i,ze zapytam cukiernika. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Juz znalazłam. Jest to arcydzięgiel , który rośnie u mnie pod domem Cytuj
ANGI Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Dorotko przepraszam że tak późno zobaczyłam na Twoją wiadomość;( Cieszę się ze znalazłaś odpowiedz:) Pozdrawiam cieplutko:)))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie szkodzi kochana!!! Ale mam inny problem. Chce zrobić szpryc glazure z surowym białkiem do dekoracji tortów . Panicznie boje się surowych jajek i chcialam zapytac Ciebie bo pracujesz w cukierni czy wystarczy jajko wsadzic na kilka sekund do wrzątku ,zebym mogła bez strachu dekorowac nim torty?? Pozdrawiam Cytuj
ANGI Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dorotko ja tak robię z jajkami, i w domu i w cukierni. Tak nas też uczyli na kursie doszkalającym:))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Bardo Ci dziękuje, moze w koncu przekonam sie do surowych jajek . Cytuj
ANGI Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ostrożności nigdy za wiele:))) Dorotko ty może już otworzyłaś cukiernię bo non stop coś pieczesz:)))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Dorotko ty może już otworzyłaś cukiernię bo non stop coś pieczesz:)))) Kochana czekam az razem cos otworzymy a pieke bo wiesz ,ze to juz choroba . hahahha Cytuj
ANGI Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 [JA myślę o tym naszym biznesie non stop:)) Ostatnio u nas pootwierało się trochę domów weselnych i potrzebują zatrudnić ekipę do pieczenia....ale najlepiej żeby ta ekipa miała założoną własną działalność gospodarczą (czyli coś dla nas). Tylko jak Kochana połączymy te nasze miasta razem:((( Niby blisko mamy do siebie ...a jednak daleko :grin:(( Ale myślę o tym non stop:))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Szkoda Aniu ,że mieszkamy tak daleko od siebie . Cytuj
ewa42 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Robiłam tort ksiazkie tylko cały smietankowy i taki rezultat wyszedł.:D) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Sliczny torcik..........Gratulacje dla Ciebie. :D Cytuj
teresa178 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Śliczny torcik ,gratulacje i pozdrawiam. Szukam pomysłów na tort komunijny,ten bardzo mi się podoba . :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.