ANGI Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 SKŁADNIKI NA CIASTO: 30 dag mąki pszennej 20 dag margaryny PALMY 1 jajo 1 łyżka cukru Z podanych składników zarobić ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz do lodówki bądź zamrażarki SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg zmielonego twarogu 5 jaj 15 dag cukru otarta skórka z cytryny 1/2 kostki masła 1 budyń śmietankowy Masło utrzeć z cukrem, żółtkami i budyniem, stopniowo dodawać zmielony ser i skórkę z cytryny. Na końcu mase twarogową wymieszać z ubitą pianą z białek. PONADTO: 1 puszka brzoskwiń (około 800g) brzoskwinie osączyć z soku. SKŁADANIE CIASTA: 1/2 ciasta kruchego zetrzeć na grubych oczkach na spód formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na starte ciasto wyłożyć masę serową, na nie ułożyć kawałki brzoskwiń (brzoskwinia powinna być pokrojona na 4 kawałki) i na koniec wierzch posypać drugą połową ciasta startego na dużych oczkach. Piec 1 godz w temp 180 stopni C. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Twój serniczek wygląda obiecująco i jest łatwy w wykonaniu. Z pewnościa przetestuję go w najbliższym czasie. Przepis juz wydrukowany. pozdrawiam Cytuj
ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Życzę powodzenia w wypiekach:) Ja go już mogę zrobić z zamkniętymi oczami, bo zawsze wyjdzie:) Cytuj
viola32 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Smaczniutko wyglada...mniam,mniam Cytuj
ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 A jak cudownie smakuje:) Po prostu rozpływa się w ustach:))) Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Do sera powinno się dać masło czy margarynę bo w skł jest masło a w wykonaniu margaryna,czy jest to obojętne? Cytuj
viola32 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Napewno lepiej jak sie doda maslo ale mamy na rynku taki wybor roznych margaryn,ze jest co wybrac.Osobiscie dalabym Kasie-marg. Cytuj
ANGI Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Ja używałam masła ale oczywiście na dobrej margarynie też wyjdzie:) Cytuj
minia51 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Piekłam kiedys, ciasto super!!!! Cytuj
jgust Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 zachecilas mnie do zrobienia sernika w tej wersji,dziekuje za przepis. Cytuj
ANGI Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Cieszę się że się udał serniczek:)) Cytuj
ania45 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 czy ten budyń ma być sypki z torebki czy go gotować mam Cytuj
minia51 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Odpowiem za autorkę, bo piekłam ten sernik. Bydyń dajesz w proszku. Cytuj
ANGI Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dziękuję Marysiu że odpowiedziałaś za mnie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.