Gość gowku Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Potrzeba: 100-200 dag krewetek 200 ml śmietany 12 bądź 18 procentowej olej cukier sól pieprz 2-3 ząbki czosnku (zależy jak kto lubi ;)) 10 minut wolnego czasy ; ) Sposób przyrządzenia: Pokroić, oraz podsmarzyć krewetki na niewielkiej ilości oleju. W czasie smarzenia co jakis czas, aż do zarumienienia przechylać patelnie, tak aby krewetki były "zatopione" w oleju. W czasie smarzenia wziać śmietane, obrać czosnek i wycisnać 2-3 ząbki. Wsypać szczypte soli, pieprzu i szczypte cukru, dla polepszenia smaku ;). Gdy krewetki podsmarzą sie do stanu takiego, jaki sobie życzymy trzeba je wyłożyć na talerz, aż ostygną, lecz nie radziłbym żeby były całkiem zimne, ponieważ nie bedzie to zbyt apetyczne. Gdy krewetki bedą miały już przyzwoitą temperature należy wsypać je do sosu czosnkowego, poczekaj 1-2 min., aż przejdą sosem... i delektować sie :) Smacznego Mile widziane komentarze Cytuj
ela2225 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 A jakie to mają byc krewetki bom zielon aw tym temacie. Jakies mrożone mogą być ? Bardzo chcialabym je zrobić z Twojego przepisu/ Cytuj
Wielki_Smakosz Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ostatnio widziałem w sklepie gotowe krewetki w oleju z czosnkiem i pietruszką... wyglądały apetycznie :D Cytuj
pozioma Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Jadłam takie danie i najlepiej aby krewetki byly "tygrysie", bo sa wtedy duze i jest co jesc, moga byc spokojnie mrozone, w macro sa tanie kg chyba po 40 zl. A do dania mozna dodac podsmazony razem z tym wszystkim boczek i podawac na makaronie. wtedy danie ma wiecej kalorii i mozna sie tym nawet najesc:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.