ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 SKŁADNIKI NA CIASTO: 30 dag mąki pszennej 15 dag margaryny Palma 10 dag cukru pudru 3 żółtka 2 łyżki śmietany Mąkę przesiać, pokroić na małe kawałki margarynę i posiekać nożem. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę. Składniki połączyć siekając nożem, a następnie palcami rozgnieść grudki i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto wyjąc z lodówki, wylepić nim dno i ścianki małych foremek w kształcie babeczek. Spód każdej babeczki ponakłuwać widelcem i piec w temperaturze około 200 stopni C (10 minut) na jasnozłoty kolor. Do upieczonych, ostudzonych i wyjętych z foremek babeczek nałożyć po troszkę marmolady i resztę wypełnić dowolnym kremem lub masą. udekorować według gustu. MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy mleko (tyle ile podaje przepis) 15 dag masła 10 dag cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Masło zmiksować z cukrem pudrem, powoli dodając zimny budyń. Całość wymieszać. Cytuj
marzycielka Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Angi śliczne babeczki, cudownie ci wyszły Cytuj
ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 dziękuję ślicznie że się podobają:D)) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 babeczki są przepiekne!!!! Cytuj
Christina Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Pięknie i apetycznie wygladają :grin: Angi, powiedz jeszcze tylko - ile sztuk babeczek wychodzi z tej ilosci ciasta? - bo u mnie w domu nie brakuje chętnych do takich smakołyków. Chyba zrobię podobne, ale dam mniej kremu budyniowego i dodam truskaweczki... mniam... pyszności :grin: Cytuj
ANGI Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Z tej ilości ciasta wyszło mi coś około 50 - 60 sztuk. Babeczki robiłam troszkę grubsze żeby po upieczeniu się nie kruszyły:))) Jeśli chodzi o nadzienie to oczywiście dla każdego według gustu... a truskaweczki jak najbardziej:))) Na pewno wyjdą przepyszne, już mi narobiłaś smaka:))) Cytuj
ANGI Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dziękuję Dorotko :grin:) Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna, jesteś taką moją prawą ręką:grin:) Fajnie by się z Tobą pichciło, narazie robimy to wirtualnie:))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi